Senatorul Ioan Stan: Parlamentarii puterii vor să ascundă datele despre pandemie. Se tem că grozăviile care ar putea ieși la iveală îi vor face pe români să-i alunge cu pietre de la guvernare?


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a apreciat, miercuri, într-un comunicat de presă, că parlamentarii puterii încearcă să ascundă datele despre pandemia COVID-19 și au votat împotriva înființării unei comisii parlamentare de anchetă privind decesele COVID-19.

„În cursul zilei de ieri, PNL, USR-PLUS și UDMR au blocat înființarea comisiei parlamentare de anchetă a deceselor COVID-19, arătând țării că promisiunea transparenței totale a fost doar o minciună. Reprezentanții acestor partide vor să ascundă în continuare adevărul față de români. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie? Ce ilegalități protejează? Nu cumva se tem că grozăviile care ar putea ieși la iveală îi vor face pe români să-i alunge cu pietre de la guvernare? Că ar putea fi un nou scandal de tip Unifarm?”, a întrebat Ioan Stan.

El consideră că votul dat de parlamentarii puterii  adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.

„Votul lor este însă și dovada supremă că le este groază de reacția oamenilor. Mai ales că, potrivit presei, raportul Ministerului Sănătății privind decesele COVID-19 este gata, dar noului ministru îi este teamă să îl facă public! Și asta, deoarece pe lângă cei 2.300 de morți în plus, apar alte 3.000 de decese neraportate! 3.000 de morţi cu diagnostic secundar COVID-19, despre care nu s-a știut până acum!”, a mai spus Stan.

El a arătat că este vorba de 5.300 de decese în plus față de statisticile oficiale.

„Aceasta ar fi realitatea îngrozitoare pe care actuala guvernare vrea să o ascundă românilor. Cu alte cuvinte, ieri, PNL, USR și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului. Practic, fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei este un complice ticălos al celor care vor să-i țină pe oameni în minciună și teroare. Este  o sfidare cinică și o formă de dispreț împinsă la extrem față de populația acestei țări chemată să facă sacrificii și să îndure de către o putere de-a dreptul abjectă”, a spus senatorul.

Ioan Stan a subliniat că USR-PLUS, care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat  oficial, și-a dovedit fățărnicia sa ordinară, mai mult decât oricine.


Intră acum și în grupul de