Acasă Politica Ministrul Transporturilor răspunde deputatului Angelica Fădor: Pentru podul de la Milișăuți urmează...

Ministrul Transporturilor răspunde deputatului Angelica Fădor: Pentru podul de la Milișăuți urmează să fie obținute avize, aprobate proiectul și finanțarea. În județ va fi refăcut covorul asfaltic pe 24 de km din DN 17 și reciclări asfaltice pe 14 km din DN 17 A


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a răspuns solicitării făcute de deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, care a cerut informații legate de refacerea podului de la Milișăuți unde traficul este restricționat încă de anul trecut, dar și care este programul de refacere a covorului asfaltic pe drumurile naționale din județ.

În răspuns, Cătălin Drulă arată că la finalul sezonului rece s-au efectuat revizii pe toate sectoarele de drum de pe raza județului Suceava și s-au efectuat lucrări de reparații acolo unde situația a impus , pentru menținerea unei stări de viabilitate corespunzătoare.



„În ceea ce privește podul de peste râul Suceava din zona DN2H, circulația pe acest obiectiv a fost restricționata anul trecut. La nivelul C.N.A.I.R. S.A. se află în derulare procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări pentru refacerea podului. Documentația este în curs de aprobare la Consiliul de Conducere al Administratiei Naționale „Apele Române” București. Ulterior obținerii avizelor și aprobărilor legale, prestatorul va întocmi proiectul tehnic și detaliile de execuție. Execuția lucrărilor va începe după obținerea avizelor, aprobarea proiectului și aprobarea finanțării de către Ministerul Transporturilor și lnfrastructurii”, menționează ministrul.

În ceea ce privește întreținerea drumurilor naționale, el precizează că la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri lași se află în derulare procedura de atribuire a acordului cadru pentru execuția de covoare asfaltice cu terți.

„Dorim să vă aducem la cunoștință că, pentru perioada 01.04.2021  – 30.06.2021 C.N.A.l.R. S.A. a lansat Programul de punere în ordine a rețelei de autostrăzi și drumuri naționale principale cu un volum de trafic ridicat. Acesta presupune acțiuni, precum badijonări pe suprafețe poroase, colmatări crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici, aducerea la profit a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast etc., îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmătari și desfundări șanțuri  și rigole, defrișări plantații pe zonă și în spatiile verzi”, se mai arată în răpuns.

Ministrul prezintă și programul de lucrări pentru județul Suceava care este în acest an în valoare de 26,4 milioane de lei și prevede refacerea covorului asfaltic pe DN 17 între Suceava și Gura Humorului și lucrări de reciclare pe 14 km între kilometrii 10 și 25.

Totodată, se prevăd sume alocate pentru reparații pe două poduri de pe DN 17 A și suma de 700.000 de lei pentru reparații la podul de la Milișăuți.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version