Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă spune că autoritățile județene își propun ca Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” să devină de anvergură și să rivalizeze cu marile festivaluri de gen


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a declarat, miercuri, că Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” a debutat din 1 iunie, iar pe parcursul primei zile a ediției pilot, 30 de tineri, elevi de la Școală Populară de Arte „Ion Irimescu” din cadrul Centrului Cultural „Bucovina” au evoluat în cadrul unui concurs intitulat „Sub semnul lui Ciprian Porumbescu”.

„Tinerii interpreți, foarte talentați, mulți dintre ei având deja un CV de invidiat, au interpretat la diverse instrumente compoziții atât din repertoriul lui Ciprian Porumbescu precum și ale unor mari compozitori – Doga, Vivaldi, Brahms, Chopin, Mozart”, a spus Niculai Barbă.

El a menționat că festivalul continuă zilele acestea, Zilele Ciprian Porumbescu, cu un remember Opereta „Crai Nou”, repusă în scenă în 2018 la Cetatea de Scaun, într-un eveniment de colecție.

În toate aceste zile, artiști consacrați vor fi în recital cu momente instrumentale susținute la bustul lui Ciprian Porumbescu din parcul central Suceava, la „Lira” de la Stupca și la Muzeul și Casa memorială Ciprian Porumbescu.

Vicepreședintele CJ Suceava a menționat că duminică, ultima zi din festival, va fi și cea mai consistentă.

„Dimineața vom fi cu toții la mormântul lui Ciprian Porumbescu pentru a-l  comemora pe marele patriot și mare personalitate a lumii cultural-artistice. La prânz, un recital instrumental la pian și vioară la Muzeul Ciprian Porumbescu și apoi la Casa memorială”, a spus Niculai Barbă.

El a adăugat că ulterior va fi prezentat un material video deosebit de interesant realizat cu participarea unor personalități ale vieții muzicale din țară și străinătate care se vor exprima cu referire la oportunitatea lansării, prezentând și viziunea lor  în realizarea unui eveniment cultural de anvergură, Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” prin care să se pună în valoare creația și personalitatea marelui nostru  compozitor.

„Cum orice festival care se respectă se încheie cu o Gală, în acest an, ediție pilot, vom prezenta un recital muzical-cameral susținut de Doru Albu -clarinet și Daniel Dragomirescu-chitară. Ne dorim ca acest Festival să crească de la an la an și să rivalizeze, în scurt timp, cu marile festivaluri de gen”, a spus Barbă.

El a menționat că au fost lansate provocări unor personalități din țară și străinătate de a fi alături în realizarea arhitecturii și promovarea festivalului.

„Este un eveniment de care Suceava are mare nevoie”, a conchis Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de