Senatorul Ioan Stan: Premierul Cîțu se pregătește pentru deturnarea fondurilor publice cu scopul de a cumpăra voturile primarilor din propriul partid ca să fie înscăunat șef la PNL

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că acuzele aduse de Florin Cîțu celor din PSD sunt „manipulări ieftine” pentru a acoperi pe de o parte eșecul campaniei de vaccinare, iar pe de altă parte pentru a justifica deturnarea de fonduri publice către primarii PNL.

„O dovadă în plus că guvernarea Cîțu este dezastruoasă constă în numărul tot mai mare al minciunilor pe care cei din arcul guvernamental le promovează la adresa PSD-ului, sperând că prin ele își maschează cumva incompetența”, spune senatorul sucevean.

El explică în comunicat că una dintre minciuni constă tocmai în „acea manipulare ieftină” conform căreia PSD-ul ar fi vinovat pentru eșecul tot mai vizibil al programului de vaccinare.

„Este o mare minciună că în localitățile conduse de PSD este un grad redus de vaccinare, comparativ cu cel din localitățile cu administrație de dreapta. O astfel de informație oficială nu există nicăieri, decât numai în mintea domnului Cîțu, premierul fiind contrazis tocmai de către ministrul sănătății care afirmă cu subiect și predicat că „nu avem date la minister care să probeze acest lucru””,a adăugat Stan.

El consideră că este revoltător că după ce au ignorat propunerile PSD pentru accelerarea vaccinării în mediul rural, Cîțu să dea vina pe primarii PSD pentru eșecul său în atingerea țintelor de vaccinare.

„Faptul că la sate și în orășelele mici vaccinarea nu merge ca-n orașele mari, nu este vina aleșilor locali ai PSD, ci a guvernului, care nu a trimis la timp și-n cantități suficiente vaccinurile necesare, n-a alocat resurse corespunzătoare, nici de personal, nici de comunicare, n-a organizat și nu organizează caravane”, a meționat Ioan Stan.

El spune că „altă minciună ordinară” a premierului Cîțu constă în afirmația sa potrivit căreia în unitățile administrative conduse de primari PSD ar fi ce mai mic grad de colectare al banilor publici, susținând mai departe că se gândește să nu le mai dea acestora bani de la buget pentru reechilibrare.

„În fapt, prin anunțul că nu va mai da bani comunităților cu grad scăzut de colectare și insinuarea că acestea ar fi conduse de PSD, premierul pregătește o justificare pentru deturnarea fondurilor publice cu scopul de a cumpăra voturile primarilor din propriul partid, astfel încât să fie înscăunat șef la PNL”, consideră senatorul social-democrat.

Potrivit acestuia, evoluția veniturilor din taxele locale arată că primarii PSD sunt de departe cei mai eficienți. 

„În ultimii ani, cele mai mari creșteri ale veniturilor din taxe și impozite locale au avut loc tocmai în comunitățile conduse de edili  PSD, acestea fiind date oficiale care pot fi consultate de orice om de bună credință. Așadar, din 25 de județe cu creșteri de peste 30% în perioada 2017-2020, 21 au fost conduse de aleși locali ai PSD: Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și București.

Din păcate, prin retorica abordată, premierul Cîțu demonstrează în mod repetat că singurul lucru la care se pricepe este să mintă, fiind mult mai ocupat să inventeze noi minciuni la adresa PSD-ului decât să guverneze țara”, a conchis Ioan Stan.

loading...