Deputatul PSD Eugen Bejinariu: În jumătate de an actualul Guvern cu „tupeu, nepăsare și cinsim” a bulversat țara, a sărăcit populația și a arătat că nu este interesat de problemele reale ale oamenilor

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu afirmă, într-o declarație politică susținută în Parlament, că bilanțul de jumătate de an „ne găsește mai săraci, mai îndatorați, mai bolnavi și mai lipsiți de speranță”, iar banii din buzunarele românilor au valoare din ce în ce mai mică și orizontul arată din ce în ce mai cenușiu.

„Guvernul Zero Bis a bulversat țara, a sărăcit populația și ne-a privat de dreptul la asistență medicală. Nu există nici un domeniu în care guvernul PNL-PLUSR să fi luat măsuri în interesul oamenilor, nu există nici măcar un proiect care să semene în implementare cu nevoile populației”, a declarat parlamentarul sucevean.

Potrivit acestuia, românii asistă la „gargara unor neputincioși”, complet dezinteresați de soarta românilor și de așteptările lor, iar determinarea lor netrebnică se îndreaptă doar către obiective ale agendei progresiste, fără măcar cuviința de a zăbovi cu interesul și asupra problemelor reale pe care oamenii le au.

„E important, neîndoielnic, să identificăm forma în care copiii noștri vor învăța în școli despre viață, sănătate, igienă, organe genitale, reproducere și pericole legate de acestea, dar să canalizezi eforturile de comunicare ale unui întreg guvern în jurul cuvântului „sex” timp de mai multe luni la rând, să conversezi în retorica publică prioritar despre sexualitate si variațiunile ei în timp ce țara se scufundă în torente, iar oamenii au îngrijorări imediate legate de viața și sănătatea lor, toate acestea ilustrează completă detașare a guvernanților de ceea ce este cu adevărat apăsător și important pentru populație. E sfidător și cinic și rău-prevestitor!”, a subliniat Bejinariu.

El consideră că tot din bilanțul trist al unui guvern cu zero realizări face parte și anunțul rău-voitor că după patru luni de la adoptarea bugetului au epuizat fondurile destinate proiectelor locale.

„Cum se poate ca PSD fi reușit an de an să mențină și sporească aceste fonduri timp de aproape un deceniu, iar după câteva  luni de guvernare PNL-PLUSR aceste fonduri să dispară? Cum se poate ca PSD să fi reușit timp de nouă ani să dezvolte proiecte cu fonduri PNDL în toate localitățile din țară, indiferent de culoarea politică a aleșilor locali, iar guvernul actual să anunțe după câteva luni că nu mai au bani să susțină proiectele locale? Cum se poate să facă tot ceea ce au promis că nu vor face și să nu facă nimic din ceea ce promiteau că va fi realizat? Se poate cu tupeu, cu nepăsare și cinism! Cum se face că mai există oameni care totuși îi susțin?”, s-a întrebat Eugen Bejinariu.

Parlamentarul sucevean social-democrat a constatat că o parte din oameni sunt absorbiți de propriile necazuri și acordă atenție contextului doar în frânturi de timp în care ajung la ei promisiunile deșarte ale PNL-PLUS-iștilor și că oamenii sunt amorțiți de suferință, panică, sărăcie și sunt ușor de amăgit de către partidele unei puteri mincinoase.

Mai mult, el spune că tonul triumfalist al oamenilor puterii, chiar și atunci când rostesc neadevăruri crunte, ademenește speranța publicului că mâine poate fi mai bine.

„Sloganele puterii, promisiunile mincinoase ale partidelor care ne conduc, truismele fade pe care aceștia le enunță ca aspirații mai reușesc să transforme iluziile unor oameni în voturi pentru ei, dar acest lucru nu mai poate dura. Tocmai pentru că ne va fi tuturor mai rău, cu mult înainte de a ne putea fi bine. Vom trăi mai rău până când vom vota mai bine!”, a conchis deputatul PSD Eugen Bejinariu.

loading...