Acasă Exclusiv Deputatul Radu Ciornei: Deocamdată nu putem face vaccinarea obligatorie. Fiind o procedură...

Deputatul Radu Ciornei: Deocamdată nu putem face vaccinarea obligatorie. Fiind o procedură medicală, vaccinarea rămâne la latitudinea individului


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR PLUS Suceava dr. Radu Ciornei a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu există niciun plan în prezent pentru ca vaccinarea împotriva Covid-19 să devină obligatorie pentru personalul medical, dar consideră că este nelalocul lui ca medicii să refuze vaccinarea.

„Nu se „pupă” să fii medic și să refuzi vaccinul”, a spus Ciornei care a subliniat că nu este niciun plan să devină în momentul de față obligatoriu vaccinul pentru medici și personalul medical.



El consideră însă că toate țările vor deveni o lume a celor vaccinați.

„Încet-încet, Europa și întreaga lume va deveni o lume a celor vaccinați și cred că așa cum o țară azi, o țară mâine, impune vaccinarea personalului medical- în afara celor care au interdicții medicale- e posibil, așa cum s-a dat certificatul verde, să se spună că de mâine tot personalul sanitar din Europa trebuie vaccinat”, a spus Ciornei.

El a mai arătat că deocamdată nu se poate face vaccinarea obligatorie.

„Am spus deocamdată. Fiind o procedură medicală, vaccinarea rămâne la latitudinea individului. Trebuie să facem acea muncă de convingere, să-l convingem că beneficiile sunt cu multe ordine de mărime peste risc”, a spus medicul sucevean care a mai declarat că pentru vaccinosceptici mesajul este că deja în lume s-au făcut circa două miliarde de doze și că tipul de vaccin ARN mesager este folosit în știință de 30 de ani fiind falsă ideea că e insuficient studiat.

Ciornei a mai spus că vaccinarea este o măsură prin care persoana respectivă  nu riscă să facă o formă foarte gravă a bolii.

„Este o măsură cetățeanească, de comunitate. Ne asumăm un risc de 1 la 150.000 să facem miocardită care se tratează și de care nu a murit nimeni până acum în România, dar să nu ne ucidem bătrânii. Acesta este unul dintre argumente”, a mai spus Radu Ciornei.

El a subliniat că cel mai important în această perioadă este să fie protejate persoanele cu risc să se îmbolnăvească.

Radu Ciornei consideră că pentru ca vaccinarea să fie un succes e nevoie de depolitizarea acesteia.

El a arătat că cea mai bună rată de vaccinare este în comune unde medicii de familie au știut cum să le explice oamenilor beneficiile vaccinării.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version