VIDEO//Flutur, către Ludovic Orban și Florin Cîțu: Rămânem vorbitori la microfon dacă nu ne grăbim să dăm drumul la proiecte de investiții


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat, sâmbătă, la alegerile din PNL Sălaj unde se aflau și cei doi competitori pentru șefia PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, a transmis că în cel mai scurt timp trebuie dat drumul la proiectele locale dacă se dorește câștigarea alegerilor din 2024.

„Mă uit în sală și văd multe figuri cu care am fost în campanie mulți ani de zile și din PNL și din PDL. Am un mesaj către candidați. O să vă surprindă ce spun acum: sunt susţinătorul lui Florin Cîţu şi am multe argumente, dar mă gândeam că în doi ani și jumătate începe campania electorală. Noi, astăzi, trebuie să ne gândim foarte serios cum ieșim din acest congres și cu ce ne alegem, cu ce se aleg românii, pentru că, până la urmă, primarii așteaptă proiecte concrete. Noi trebuie să dăm drumul la proiecte, să tăiem panglicile în 2023 și să câștigăm alegerile din 2024, altfel rămânem vorbitori la microfon”, a spus Flutur.

El a subliniat că trebuie repede puse în practică programe, PNDL-uri sau cum se vor numi ele, programe pe bani europeni și foarte repede.

„Nu trebuie să fim zgârciți la alocarea resurselor. Premierul Cîțu spunea bine la Bihor: o să fie aproape 80 de miliarde de euro în următorii șapte ani bani europeni. Și mai mult decât atât, vor fi și din bugetul național bani alocați. Trebuie să-i alocăm inteligent ca să ne gândim minim opt ani la guvernare. Pentru asta trebuie să ne grăbim să dăm drumul la proiecte”, a spus Flutur.

El a explicat că îl susține pe Florin Cîțu pentru președinția PNL pentru că premierul trebuie să fie şi preşedinte de partid, pentru ca autoritatea cu care negociază în coaliţie să crească.

„Am un argument de ce Florin Cîţu. Oameni buni, suntem principalul partid în coaliţie. Avem nevoie de un prim-ministru preşedinte de partid să aibă mai mult forţă şi autoritate în negocierile dintr-o coaliţie de guvernare. Ştiu ce înseamnă, am participat la aceste şedinţe”, a mai spuss Flutur.


Intră acum și în grupul de