USR PLUS Suceava vrea să scoată lacătele de la terenurile de sport școlare din municipiul Suceava și a inițiat un proiect de regulament de folosire pe perioada vacanțelor și în week-end


Intră acum și în grupul de

USR PLUS Suceava a anunțat, marți, că vrea să scoată lacătele de la terenurile de sport ale unităților de învățământ din municipiul Suceava și a inițiat, prin viceprimarul Teodora Munteanu și cei doi consilieri locali, un proiect de regulament.

„Terenurile de sport sunt destinate practicării sportului, ele nu trebuie să stea închise pe perioada vacanțelor și a sfârșiturilor de săptămână! Terenurile de sport pot fi folosite în interesul comunității sucevene, a iubitorilor de sport și activități sportive în aer liber. Este păcat să nu le folosim și să rămână închise”, arată USR PLUS într-un comunicat.

 USR PLUS din municipiul Suceava menționează că dorește deschiderea terenurilor de sport din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat care dispun de curţi şi terenuri de sport în aer liber, aflate în proprietatea Primăriei Municipiului Suceava, pe perioada vacanțelor și a sfârșitului de săptămână.

Consilierii locali USR PLUS au inițiat un proiect de hotărâre privind administrarea acestor terenuri de sport.

„Cred că acest proiect servește interesul copiilor noștri, pe care vrem să-i vedem din nou bătând mingea în curtea școlii. Pandemia ne-a ținut în case, dar elevii au nevoie acum, mai mult decât oricând, să facă mișcare în aer liber. Mulțumesc sucevenilor, reprezentanților opiniei publice, consilierilor locali care s-au declarat favorabili scoaterii lacătelor de pe terenurile de sport. Sunt și păreri contrare deschiderii acestor terenuri, motivația fiind starea precară a acestora. Sunt necesare investiții pentru modernizarea multor terenuri de sport, pentru a putea fi folosite în deplină siguranță. Dincolo de orice păreri pro și contra, consider că beneficiile practicării de activități sportive de către copiii noștri, pentru a preveni bolile asociate obezității și sedentarismului, sunt mult mai mari decât posibile riscuri și inconveniente. Toate aceste lucruri vor fi un imbold pentru autoritatea locală să acorde mai multă atenție elevilor, mișcării sportive și sportului, în general”, a declarat viceprimarul USR PLUS Suceava Teodora Munteanu.

Potrivit proiectului de regulament inițiat de USR PLUS, în municipiul Suceava este permis accesul gratuit al cetățenilor pe terenurile de sport aparținând unităților de învățământ preuniversitar de stat, aflate în proprietatea Primăriei Municipiului Suceava, pe perioada vacanțelor și a sfărșitului de săptămână, după următorul program: -Sâmbăta și duminica 08.00-18.00 perioada de iarnă (noiembrie-martie) și 08.00-21.00 perioada de vară (aprilie-octombrie), cu restrângerea acestuia în funcţie de anotimp,astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală.

În perioada vacanței de vară, zilnic, între orele 08.00-22.00, cu restrângerea acestuia în funcţie de anotimp, astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală.

„Se permite accesul pe terenurile de sport doar pentru practicarea de activități sportive conforme cu amenajările, instalațiile specifice și dotările existente. Este intezisă orice altă activitate.  Utilizatorii terenurilor de sport au acces la toaletele ecologice exterioare existente sau care vor fi montate special pentru a deservi activităţile sportive”, se mai arată în proiectul de regulament.


Intră acum și în grupul de