Flutur, către liberalii din Bacău: Lumea spune că nu simte creșterea economică, dar aceasta va trebui să se vadă în investiții în drumuri, rețele de apă și canalizare și aducțiuni de gaze naturale. Dacă nu o să facem asta nu suntem credibili!


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la Comitetul Director al PNL Bacău unde a participat la susținerea moțiunii lui Florin Cîțu, că va fi nevoie în perioada următoare de investiții majore în zona Moldovei și că creșterea economică realizată de guvernul condus de Florin Cîțu va trebui să fie văzută în investiții în drumuri, în apă, canal sau aducțiuni de gaze naturale.

Flutur le-a spus și liberalilor din Bacău că e nevoie de o voce unită a celor din județele Moldovei.

„Să fim uniți, să fim o voce, chiar dacă, uneori incomodă pentru București, să sloboadă punga cu mai mulți bani și pentru zona Moldovei. Următorii ani sunt hotărâtori. Prea mult ne-am plâns de sărăcie, dar n-am fost uniți, noi ăștia din opt județe din Moldova. Se pare acum că suntem uniți”, a spus președintele PNL Suceava.

El a subliniat că Moldova are nevoie de multe finanțări pentru că e principalul exportator de forță de muncă.

El a mai spus că în loc să se bucure, îl apucă jalea când vede că aeroporturile din Suceava, Bacău și Iași sunt pline cu pasageri care nu sunt turiști, ci oameni care pleacă la muncă în străinătate.

„Nu asta trebuie să fie soluția noastră. Noi trebuie să fim mult mai curajoși, să ne cerem drepturile și să aducem mult mai mulți bani și pe autostrăzi pentru că autostrăzile vor însemna drumurile întoarcerii diasporei acasă. Până atunci nu vin. Ce vorbim aici? Vorbim despre oameni care sunt mai bine plătiți în Italia, în Germania, pentru că acasă lucrurile merg cum merg. Și atunci, pariul nostru pentru viitor trebuie să fie pragmatic. Nu trebuie să ne deranjeze când cineva vrea proiecte. Și noi, Moldova, trebuie să avem proiecte mari și să se întâmple ieri, dacă se poate”, a spus Flutur.

El a subliniat că creșterea economică va trebui să se vadă în investiții în drumuri, rețele de apă și canalizare și aducțiuni de gaze naturale.

„Zice lumea că a văzut că e creștere economică. Zău? Unde-i asta? Au grijă adversarii să ne critice. Eu nu o simt! Uite unde este: una din componente este Planul Național de Investiții. Da! Vă facem drumuri, apă, canal, aducem gaze naturale din creșterea economică. Dacă nu o să facem asta nu suntem credibili! Ne toacă de dimineața până seara adversarii politici și noi nu mai putem ieși să dăm vina pe cineva. Noi trebuie, cu lopata și hârlețul, în următorii trei ani, să arătăm că se poate”, a spus Gheorghe Flutur.

El a reluat ideea că până în 2023 vor trebui finalizate multe proiecte locale pentru că altfel nu va putea fi pus în aplicare planul liberal de opt ani de guvernare.

Mai mult, Gheorghe Flutur le-a transmis liberalilor băcăoani să aibă încredere în Florin Cîțu chiar dacă acesta nu s-a afirmat ca un mare orator, dar că este cel care va ști să mențină partidul unit.


Intră acum și în grupul de