VIDEO//Radu Ciornei(USR PLUS) crede că aspecte din trecutul premierului Cîțu ar trebui investigate mai bine: Ceea ce a făcut în America este foarte interesant și spune multe despre caracterul dumnealui


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR PLUS de Suceava Radu Ciornei a apreciat, joi, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că trecutul premierului Florin Cîțu ar trebui investigat mai bine pentru că spune multe despre caracterul acestuia, amintind că acesta are o problemă penală în SUA.

„În ultimele două-trei luni domnul Cîțu are un comportament la care eu, ca medic, mă uit cu capul într-o parte. Îl văd întinerit, cu tricouri pe care scrie „nu luăm prizonieri”, pune muzică noaptea, dă muzică războinică la adresa dușmanilor”, a spus Ciornei.

El consideră că sunt lucruri care trebuie investigate foarte bine în special în legătură cu perioada în care a locuit în SUA.

„Pentru că ceea ce a făcut dumnealui în America este foarte interesant și spune multe despre caracterul dumnealui. Și eu am fost student în America. Primul lucru pe care mi l-am cumpărat nu a fost mașină Ford Probe. Că el era acolo cu Ford Probe, Porsche-ul săracului, că era ceva (să deții o astfel de mașină n.r.) în anul 2000”, a spus Ciornei.

El a amintit că Florin Cîțu a stat cinci ani la Universitatea Iowa după ce a făcut un colegiu de arte liberale în care și-a luat licența universitară.

„Dar dumnealui nu a fost un geniu în liceu. Dumnealui a picat treapta și a picat cu succes. Eu mă uit la omul care nu este un premiant ci, dimpotrivă”, a spus deputatul.

Radio Ciornei care a studiat în SUA a menționat că el crede că Florin Cîțu a obținut un „master terminal” la University of Iowa care se oferă celor care se înscriu la doctorat, dar nu reușeșc să-și termine studiile și pentru a încheia acest ciclu i se oferă un master terminal.

„Acolo este ceea ce se spune master terminal, pentru cei care iau un șut în fund că stau patru-șase ani să-și ia doctoratul: ia un master și pleacă!”,a explicat Ciornei.

El a mai spus că ridică suspiciuni inclusiv problema cu creditul de circa 6000 de dolari neplătit care spune multe despre caracterul acestuia.

Totodată, el se întreabă de unde a avut acesta banii pentru a-și susține taxele școlare, mai ales că în acea perioadă erau foarte puțini români care își puteau permite asemenea costuri de școlarizare și că trebuia să treacă și niște teste destul de dificile mai ales pentru unul care nu a trecut treapta a doua în liceu și a picat la examenul de facultate.

Ciornei a apreciat că dacă sunt puse mai multe întrebări la universitățile din SUA în legătură cu Florin Cîțu ar putea apărea noi dezvăluiri în perioada următoare.

Vezi pe larg opinia deputatului de Suceava:


Intră acum și în grupul de