Senatorul de Suceava George Mîndruță: Lui Cîțu, momentan premier, Superman și candidat de președinte PNL nu-i pasă că spațiul aerian românesc, stat membru NATO și candidat Schengen, este violat de avioane folosite la contrabandă


Intră acum și în grupul de

Secretarul Comisiei de Apărare din Senat, senatorul USR PLUS de Suceava George Mîndruță, a atras, marți, atenția liderilor PNL din „echipa câștigătoare”, în special eurodeputatului Rareș Bogdan, că încă un avion care făcea contrabandă cu țigări în România a fost depistat de autoritățile din Republica Moldova ca urmare a informațiilor primite din Ucraina în timp ce autoritățile române tac mâlc.

„Am văzut că Rareș Bogdan face în fiecare zi câte o declarație despre cum o să ne pună pe noi pe coji de nucă, după ce-l rezolvă pe Orban și-l fac președinte pe Cîțu.  Obsesia aceasta a pedepsei, ca mijloc de a te arăta mare bărbat politic, merită investigată. Dar nu la fel de mult ca aterizarea în miezul nopții a unui avion, lângă Suceava, fără ca autoritățile române să dea vreun semn că ar ști sau ar fi interesate de cum a fost posibil așa ceva în România, un stat membru NATO și dornic să intre în Schengen”, arată Mîndruță.

El le-a transmis liberalilor din guvern că au trecut deja câteva săptămâni de la acel incident și s-au întâmplat atât de multe, încât nu-i pasă nici lui Cîțu, care este momentan „premier, Superman și candidat la președinția PNL”, dar nici lui Bode, ministru de interne și propunere neoficială de premier, dacă are noroc să alunece pe scări domnul Cîțu.

„I-am interpelat pe ambii, pentru că un stat funcțional ar fi presupus ca ei să aibă un răspuns la o situație de genul celei petrecute la Suceava. Din nefericire, liniște completă în spatele zgomotului pe care îl face PNL pe orice altă temă decât cea care îl interesează, propriile alegeri”, a adăugat liderul USR PLUS Suceava.

El a remintit că în luna august un avion de mici dimensiuni, care este în mod tradițional folosit pentru contrabandă cu țigări, a fost interceptat de forțele aeriene ucrainene venind din spațiul aerian românesc, iar autoritățile române nu au dat până în acest moment nicio explicație referitoare la respectivul incident și este inadmisibil că nici Guvernul nu a oferit un răspuns la o îngrijorare legitimă.

Astăzi aflăm de un nou caz, în care poliția de frontieră a Republicii Moldova a prins un nou avion care făcea contrabandă cu țigări în România.

„ Operațiunea a fost desfășurată de forțele moldovenești, pe baza informațiilor din Ucraina. România continuă să rămână tăcută în privința acestor incidente grave, iar din partea premierului și a miniștrilor de resort nu primim nicio clarificare”, a mai spus Mîndruță.

El i-a mai transmis lui Rareș Bogdan că amenințarea cu Ministerul Culturii într-o viitoare coaliție e corectă.

„Nouă nu ne-ar fi rușine de Ministerul Culturii și nici nu facem ironii fine din categoria  „noi cu banii, ei cu cărțile” pentru simplul fapt că nouă cultura nu ni se pare jignitoare, după cum nu credem că banii sunt totul pe lumea asta”, a conchis George Mîndruță.


Intră acum și în grupul de