USR PLUS Suceava speră că primarul Ion Lungu va organiza un concurs de soluții pentru Parcul Șipote, cum recomandă direcția de specialitate din Primărie


Intră acum și în grupul de

USR PLUS Suceava a transmis că speră că va fi organizat un concurs de soluții la amenajarea Parcului Șipote , ca o garanție a corectitudinii, transparenței, profesionalismului și echității, mai ales că această variantă a fost propusă de direcția de specialitate din Primăria Suceava, dar care însă nu a fost preluată și în proiectul de hotărâre elaborat de primarul Ion Lungu.

„Tema de proiectare pentru amenajarea parcului Șipote, elaborată de către Comisia Tehnică special constituită pentru acest scop, este gata și va fi supusă aprobării în Consiliul Local în ședința de joi, 16 septembrie. Felicitări membrilor comisiei pentru efortul depus!”, se arată într-un comunicat semnat de Gianina Ursu, președintele organizației municipale Suceava a USR PLUS.

Potrivit acesteia, calitatea spațiului construit trebuie să fie un obiectiv-cheie al administrației orașului.

„Noile intervenții în oraș trebuie să fie exemplare în termeni de calitate, iar investiția publică să devină astfel cel mai elocvent instrument de oglindire a spațiului urban. Când este vorba de proiecte de anvergură pentru comunitatea locală, concursurile de arhitectură nu ar trebui să fie opționale, ci absolut necesare. Așa procedează Cluj, Oradea, Timișoara, București, Iași, Târgu Mureș”, a adăugat Ursu.

Ea a precizat că vestea bună a venit odată cu Raportul Direcției Proiecte Europene, Cultură, Turism și Transport, raport însușit și semnat de primarul Ion Lungu, precum și de viceprimarul Lucian Harșovschi, în care se recomandă ”𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐚 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐚̆ 𝐜𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐚 𝐟𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐀𝐠𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐏𝐚𝐫𝐜 𝐒̦𝐢𝐩𝐨𝐭𝐞”.

„Raportul ne dă speranțe că, în sfârșit, concursul de soluții va fi organizat, ca o garanție a corectitudinii, transparenței, profesionalismului și echității. USR PLUS a susținut încă de la început necesitatea organizării unui concurs de soluții care să reprezinte perspectiva specialiștilor și a profesioniștilor în domeniul amenajării unui parc de anvergura Parcului Șipote”, a mai spus liderul USR PLUS Suceava.

Gianina Ursu susține că organizarea corectă a acestui concurs este strâns legată de un bun rezultat final în realizarea proiectului câștigător, iar reușita lui va contribui la creșterea calității mediului construit și, implicit, la creșterea calității vieții în oraș, nu doar prin calitatea proiectului câștigător, ci și prin poziționarea corectă în raport cu nevoile orașului, ale cetățenilor.

„Proiectul de HCL pentru organizarea Concursului de Soluții, depus de către consilierii locali USR PLUS Suceava, este pregătit și așteaptă pe masa domnului primar de 3 luni, (link https://drive.google.com/…/1jdPA1p6s98H3MHoxbHmeSN…/view. )

Mingea e în terenul domniei sale, acum, iar așteptările USR PLUS și ale sucevenilor sunt că domnul Lungu va demonstra că organizarea unui concurs de soluții nu va râmâne doar la stadiul de proiect”, se mai arată în comunicatul semnat de Gianina Ursu.

De menționat este că în proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu nu este preluată și recomandarea concursului de soluții, ci se menționează că, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local tema de proiectare a fost realizată în vederea declanșării procedurii de achiziție a studiului de fezabilitate.


Intră acum și în grupul de