Gheorghe Flutur lasă să se înțeleagă că urmează o guvernare liberală minoritară sprijinită de Iohannis


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PNL Suceava, Gheorghe Flutur, candidat în echipa lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL, a transmis, vineri, cu o zi înaintea Congresului PNL un mesaj de susținere a lui Florin Cîțu, dar și că PNL vrea să-și asume guvernarea împreună cu Klaus Iohannis.

Astfel, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a PNL Suceava, Gheorghe Flutur arată că premierul Florin Cîțu a reprezentat liberalii cu demnitate și curaj în guvern, iar în campania electorală internă a arătat decență și respect pentru partid.

El spune că Florin Cîțu s-a luptat pentru liberali și pentru dreptul comunităților locale la dezvoltare și nu s-a temut să-și asume responsabilități și să ia măsuri dure.

„Îl susținem pe Florin Cîţu pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal fiindcă noi credem că unica șansă pentru dezvoltarea României este guvernarea liberală în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis”, a transmis Flutur.

Prin acest mesaj, Gheorghe Flutur transmite că PNL își dorește să-și asume întreaga guvernare care, până la ieșirea USR PLUS din arcul guvernamental, a fost o guvernare partajată și că se bazează pe Klaus Iohannis care să le asigure majoritatea parlamentară.

Mai mult, spunând că premierul nu s-a temut să ia măsuri dure, Flutur lasă să se înțeleagă că acesta a fost cel care a provocat criza guvernamentală forțând USR PLUS să iasă de la guvernare.

Se așteaptă ca după Congresul PNL să se clarifice situația guvernării care în prezent este una fără susținere parlamentară la vedere, una din variante fiind guvern minoritar PNL cu susținere din partea PSD.


Intră acum și în grupul de