Senatorul PSD Ioan Stan: Românii sunt obligați să respecte legi și restricții, iar șmecherii tupeiști ai guvernării le ignoră și fac congres cu 5000 de participanți în spațiu închis


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a criticat organizarea Congresului PNL în plin val patru al pandemiei cerând organelor statului să intervină.

„Suntem convinși că sfidarea dezgustătoare a liderilor PNL, întreținută și accentuată inadmisibil de premierul și președintele țării, trebuie să înceteze. Domnii Iohannis și Cîțu impun vaccinare obligatorie și restricții peste restricții populației, însă fac congres cu 5000 de participanți, în spațiu închis, când valul 4 al pandemiei este la apogeu și ATI-uri nu mai fac față bolnavilor în stare critică. PSD nu poate tolera o astfel de ticăloasă dublă măsură și somează organele de control ale statului să intervină”, a spus Stan.

El a arătat că în timp ce românii sunt obligați să respecte legi și restricții „acești șmecheri tupeiști ai guvernării” le ignoră sau le modifică strict în interesul lor.

„Considerăm că este inadmisibil ca într-un București în cod roșu, guvernanții să scuipe pe lege și să facă dintr-o acțiune eminamente politică, cu mii de participanți, un așa-zis eveniment cultural doar pentru că interesul lor o cere. În acest sens, PNL putea foarte bine, dacă avea un minim respect față de lege și o fărâmă de bun simț, să ia exemplul PSD, care în august anul trecut a făcut congres, dar ONLINE, respectând toate restricțiile în vigoare”, a declarat senatorul.

Potrivit acestuia, Congresul PNL cu  5000 de persoane într-un spațiu închis, nu doar că încalcă restricțiile, ci reprezintă un veritabil atentat la sănătatea publică, un act iresponsabil de zădărnicire a combaterii epidemiei.

„Cu ce credibilitate, cât tupeu să ai ca premier ori ca președinte să susții apoi obligativitatea vaccinării? Adică, tu, ca prim decident al țării sfidezi pe toată lumea, compromiți grav prevenția și combaterea pandemiei, iar apoi impui vaccinarea cu forța, în pofida riscurilor și a convingerii oamenilor? Nu putem tolera așa ceva”, a adăugat Stan.

El spune că PSD somează instituțiile de control – Poliția Capitalei, Departamentul pentru Situații de Urgență și Poliția Sector 1 – să ia măsuri pentru încălcarea legii de către PNL, premier și președinte.

„În condițiile date, având în vedere declarațiile oficiale, nu există niciun dubiu și niciun pretext de neintervenție și neaplicare a legii de către instituțiile anterior menționate.  Acestea sunt obligate să ia aceleași măsuri în cazul congresului PNL, ca în cel al nunților sau evenimentelor care încălcau restricțiile și să demonstreze că nu există o dublă măsură a instituțiilor abilitate în aplicarea legii”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de