Senatorul PSD Ioan Stan: Nominalizarea lui Cioloș ca premier este total neserioasă și dovedește incapacitatea lui Iohannis de a se comporta ca un președinte


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, marți, că PSD nu va vota Guvernul Cioloș pentru că refuză să reinvestească încă un guvern zero.

„Considerăm că nominalizarea  ca premier a lui Cioloș este complet neserioasă. Este doar încă o dovadă a incapacității lui Iohannis de a se comporta ca un președinte. Este numai un gest cinic al domniei sale de a desemna un premier de la un partid cu 15% susținere parlamentară, despre care știe că nu are nicio șansă de a trece de Parlament”, a spus Ioan Stan.

El arată în acest context că PSD nu va vota o astfel de propunere.

„Nu putem să votăm un premier de la USRPLUS, partid care a participat la distrugerea României, cot la cot cu Cîțu și PNL. Moțiunea de cenzură a PSD era îndreptată și împotriva miniștrilor USR și a politicilor catastrofale ale acestora”, a spus Ioan Stan.

El a subliniat că PSD nu și-a schimbat opinia, iar prin urmare nu poate vota un guvern al USR, condus de Dacian Cioloș, care deja a dat măsura (in)capacității sale în 2016 când a demonstrat că este total nepotrivit pentru această funcție și că a rămas în istorie ca premierul ZERO!

„Din perpectiva PSD această rocadă din alianța pierzătorilor-premier  USR-istul Cioloș, în locul PNL-istului lui Cîțu- reprezintă  un prim pas către anticipate. Pentru orice om de bun simț ar trebui să fie clar că Cioloș nu poate fi o soluție pentru criza sanitară, economică și socială în care partidul lui împreună cu PNL au adus România”, arată Ioan Stan.

El a întărit că PSD rămâne ferm în a susține că anticipatele reprezintă  singura soluție realistă care poate degaja o majoritate parlamentară solidă și legitimă și un guvern puternic, atât de necesar în actualul context.

„PSD avertizează însă că eventuala desemnare a dlui Cioloș ca premier doar pentru a pica în Parlament și a face din nou posibilă redesemnarea dlui Cîțu pentru această funcție, reprezintă o încălcare grosolană a Constituției, încălcare pe care o vom sancționa corespunzător la momentul oportun”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de