Vicepreședintele PNL Bogdan Gheorghiu: PNL susține în Parlament introducerea obligativității certificatului verde pentru activități economice, în afară de cele esențiale


Intră acum și în grupul de

Ministrul Culturii, deputatul de Suceava Bogdan Gheorghiu, vicepreședinte PNL, a declarat, miercuri, că PNL susține în Parlament introducerea obligativității certificatului verde pentru activități economice, în afară de cele esențiale.

„Pentru sectoarele culturale și creative, ceritficatul verde este deja o normaliate. Toți organizatorii de evenimente știu deja cât de importantă este existența acestui instrument pentru a proteja atât artiștii, cât și publicul. Este, totodată, instrumentul prin care și-au putut desfășura activitatea, fără a bloca fluxurile economice”, a spus deputatul liberal.

El are câteva întrebări pentru cei care consideră că acest certificat este o formă de discriminare.

„Pe cei care consideră că este o formă de discriminare îi întreb: Când v-ați angajat ultima dată v-ați simțit discriminat că vi se cerea adeverința medicală care atesta că sunteți apt de muncă? Dar când părinții trebuie să prezinte adeverinţa medicală pentru intrarea în colectivitate a copilului, tot o practică discriminatorie vi se pare?”, a întrebat Gheorghiu.

El spune că vaccinarea este cea mai ușoară formă de imunizare împotriva SARS-CoV-2.

„Da, PNL susține în Parlament introducerea obligativității certificatului verde pentru activități economice, în afară de cele esențiale. 18863 cazuri noi, 574 decese și 1805 pacienți la ATI este bilanțul sumbru de astăzi. Susțin în continuare, pentru că am încredere în medici, faptul că vaccinarea este cea mai ușoară formă de imunizare împotriva acestui virus care a luat prea multe vieți”, a conchis Bogdan Gheorghiu.


Intră acum și în grupul de