Ioan Stan atenționează că legea PSD susținută de 500.000 de români privind plafonarea prețurilor energiei termice a fost respinsă de PNL-USRPLUS-UDMR: Cei conectați la sisteme centralizate de termoficare vor plăti aproape dublu, iar furnizorii de gaze și combustibili vor face profituri mari

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că românii trebuie să știe că în urma respingerii propunerii PSD privind plafonarea prețurilor pentru energie termică, vor urma scumpiri de peste 95% la căldură.

Senatorul sucevean spune că se vede nevoit să condamne decizia anti-socială a parlamentarilor PNL-USRPLUS-UDMR de a vota împotriva soluției oferite de PSD la Legea plafonării.

„Varianta de lege propusă de parlamentarii PSD, susținută și de aproximativ 500.000 de români, propunea stabilirea unui preț maxim și pentru prețurile la energia termică în sistem centralizat, nu doar pentru energia electrică și gazele naturale, cum e în forma finală a actualei legi votate de partidele PNL-USRPLUS-UDMR.Din acest motiv, facturile pentru căldură plătite de cetățenii conectați la sistemul centralizat se vor scumpi cu valori cuprinse între 80% și 96%, față de sumele plătite anul trecut”, a spus senatorul PSD.

Ioan Stan atenționează că votul din Parlament al acestei „majorități toxice” a călcat în picioare voința celor aproape 500.000 de cetățeni care au semnat petiția pentru Legea plafonării prețurilor la energie, în varianta propusă de PSD.

El arată că un alt efect catastrofal al votului PNL-USRPLUS-UDMR va fi falimentarea autorităților locale municipale, care vor trebui să taie fondurile de investiții și pentru alte cheltuieli critice, pentru a putea achita facturile aproape duble ale furnizorilor de energie termică.

„Ba chiar mai mult! Ca bonus, după ce i-a plătit cu bani grei de la buget pe primarii PNL ca să-l voteze la Congres, premierului Cîțu le spune acestora, c-o nesimțire intolerabilă, că nu le dă niciun ban pentru a suporta costurile încălzirii, deoarece nu au făcut economii din bugetele locale”, spune senatorul sucevean.

El susține că prin aceste „decizii criminale”, cei de la PNL-USRPLUS-UDMR, în frunte cu guvenul Cîțu, condamnă marea majoritate a locuitorilor conectați la sistemul centralizat de încălzire  la frig, foame și sărăcie, în timp ce furnizorii de gaze și combustibil vor beneficia de profituri semnificative în această iarnă.

„Iar cele prezentate mai sus reprezintă un nou motiv pentru care avem nevoie urgentă de un guvern interimar format din specialiști, care să gestioneze cât mai coerent și eficient actuala criză generată de cei de la PNL-USRPLUS-UDMR  și să organizăm în primăvară alegeri parlamentare anticipate”, a conchis Ioan Stan.

loading...