Deputatul PSD Eugen Bejinariu: Actualele crize suprapuse din țară sunt amplificate de criza profundă de încredere a oamenilor în statul pe care ei îl plătesc ca să aibă grijă de ei

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a constatat în ultima vreme o inflație de apeluri la responsabilitate din partea unor partide care au contribuit în mod iresponsabil la haosul care ne-a inundat viața și le transmite acestora că așa cum PSD a dovedit, responsabilitatea nu convinge prin discurs, ci prin fapte, apreciind că cea mai gravă criză este cea a neîncrederii oamenilor în stat.

„Cuvântul cel mai des rostit în spațiul public în ultima vreme, de politicieni ai tuturor partidelor este „responsabilitate”. Este inflație de apeluri la responsabilitate, fiecare către ceilalți și inflație de împăunare cu virtutea responsabilității, fiecare despre propria echipă”, a declarat Eugen Bejinariu care a adăugat că totuși atât de puțini oameni și chiar mai puține echipe cunosc înțelesul deplin sau au practicat într-adevăr responsabilitatea în politică.

Deputatul social-democrat sucevean a arătat că criza sanitară, cea economică, cea a energiei și cea politică, pe care le trăim simultan în România sunt amplificate de criza profundă de încredere a oamenilor în statul pe care ei îl plătesc ca să aibă grijă de ei.

„Dacă privim echilibrat scena politică vom constata că există câteva certitudini si mereu aceleași surse de conflict. Una dintre constante este politica mereu coerentă, pentru oameni și în sprijinul lor, politica PSD-ului. Doar noi am guvernat mereu responsabil, cu grijă pentru toate categoriile defavorizate, cu măsuri pentru toate categoriile profesionale, cu atenție și ajutor pentru pensionari, dar și cu soluții pentru tineri și pentru meseriile care construiesc viitorul”, a spus Eugen Bejinariu care a adăugat că  PSD a inițiat și implementat legi care favorizează IT-iștii, socotind acum mulți ani că pricepuții lumii cibernetice sunt aceia de ale căror abilități va fi nevoie în societatea viitorului.

Deputatul sucevean a mai declarat că PSD este, cu adevărat, singurul partid care a luat măsuri responsabile pentru întreg mozaicul societății.

„N-am guvernat doar pentru electoratul nostru, nu am alocat fonduri din programele guvernamentale doar localităților conduse de primarii noștri, n-am vorbit doar pentru alegătorii noștri. Am privit și acționat totdeauna pentru toate categoriile de oameni și profesii, căci societatea nu avansează dacă progresează doar părți din alcătuirea ei”, a afirmat parlamentarul social-democrat. 

Mai mult, el spune că o altă constantă a politicii românești este comportamentul mereu elegant, aristocrat, echilibrat al UDMR-ului, care ar fi un partid model de atitudine, dacă n-ar avea o agenda limitată la interesele minorității pe care o reprezintă.

„Celelalte două constante la care aș vrea să mă refer sunt cele referitoare la slalomul printre doctrine pe care îl practică de la fondarea sa USR și pe care l-a practicat multă vreme PNL-ul. Partidul cel mai zgomotos al scenei românești, USR-ul, transformat din „copil năbădăios al politicii” în „adult îmbătrânit în rele” excelează în demagogie, în slogane adresate doar publicului lor pătimaș și în gândire adresată îmbogățiților din corporații”, a apreciat Eugen Bejinariu.

El spune că dacă furia acestora eternă și patima lor gălăgioasă n-ar îmbrăca doar forma urii, poate că ar fi reușit să construiască ceva într-un deceniu de activitate.

„Dacă USR-iștii n-ar fi atât de violenți în limbaj și atât de agresiv ipocriți, poate că oamenii ar fi observat mai lesne că USR-ul a politizat deșănțat toate instituțiile statului, că și-a numit în șase luni de guvernare mii de incompetenți în funcții de răspundere, într-un ritm și la dimensiuni la care celelalte partide nu și-ar fi permis niciodată. USR-iștii au confiscat agresiv discursul despre justiție, ca și cum acest pilon independent și robust al societății n-ar fi fost consolidat prin măsurile legislative ale partidelor care au guvernat înainte ca USR-iștii să își descopere vocația lor mesianică. Integrarea europeană, alinierea la valorile și legislația europeană, integrarea în NATO și adoptarea valorilor transatlantice au fost realizate de noi, de PSD-iști”, a mai declarat Eugen Bejinariu.

Mai mult, el constată că toți cei care au venit după PSD noi cu PSD la guvernare de atunci și până acum n-au făcut decât să  conserve pilonii de bază ai unei societăți democratice așa cum i-a consolidat PSD.

„Oamenii și-au pierdut încrederea în ei înșiși, în comunitatea pe care o reprezintă, în statul menit să le guverneze viața din cauza discursului urii, din cauza războiului pe care activiștii ai străzii l-au declanșat împotriva a tot ceea ce nu seamănă cu ei și cu agenda lor imperativă”, a arătat parlamentarul sucevean.

Totodată, el remarcă și că scena politică  românească a adăugat acum un alt „copil rebel” și năbădăios, AUR, care a preluat ștafeta mașinii de zgomot a ONG-iștilor și care performează în parlament circul exact așa cum îl organiza USR-ul înainte.

„Își împart sarcina promovării urii și idealurilor goale de conținut la care să adere oamenii fără direcție și contribuie în mod iresponsabil la haosul care ne-a inundat viața”, susține deputatul sucevean.

Eugen Bejinariu arată în tot acest vacarm și haos, dar PSD continuă să vorbescă mai puțin și să facă mai mult pentru oameni, să fie preocupați de binele tuturor oamenilor, de economie, agricultură, energie și sănătate, să privească responsabil viitorul în timp ce acționează responsabil în fiecare zi. „Responsabilitatea nu se clamează, se pune în practică! Responsabilitatea nu convinge prin discurs, ci prin fapte!”, a conchis deputatul Eugen Bejinariu.

loading...