Deputatul sucevean Gheorghe Șoldan: Intrarea PSD la guvernare înseamnă respectarea votului românilor de la ultimele alegeri. Guvernul va fi unul al investițiilor în economia națională și va avea grijă de toți românii

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat, joi, după ce Guvernul Nicolae Ciucă a fost învestit că a votat pentru un Guvern al investițiilor în economia națională și grijă maximă pentru toți românii!

„La un an de la alegerile parlamentare, de astăzi, PSD va face parte din Guvernul României, așa cum au vrut românii. Alegerile parlamentare din decembrie 2020 au fost câștigate de PSD. Cei mai mulți români și-au dorit să beneficieze de măsurile propuse de PSD”, a spus deputatul.

El a arătat că a trecut un an, timp în care oamenii puteau simți că trăiesc mai bine, într-o țară mai prosperă și sigură.

„Dar a trecut un an în care în loc să fie ajutați, românii au fost lăsați de Voiculescu să lupte singuri cu pandemia de Covid-19, Drulă nu a asfaltat nici măcar o groapă, Ghinea nu a adus niciun ban european în țară. Criza politică a venit peste și a amplificat starea de dezastru sanitar în care ajunsese țara noastră din cauza pandemiei”, a mai declarat Gheorghe Șoldan.

El a subliniat că PSD a dat dovadă de maturitate politică, de empatie față de cetățeni și am renunțat la orgolii, a renunțat la funcția de prim-ministru, pentru a se alătura românilor în lupta lor pentru sănătate, pentru viață și pentru a-și plăti facturile la iarnă.

„România va fi stabilizată. Vom însănătoși sistemul sanitar, vom stimula creșterea economiei și vom majora alocațiile, salariile și pensiile. Românii merită o viață normală la ei acasă”, a declarat deputatul sucevean.

El amintește că miniștrii propuși de PSD vin cu măsuri pentru un trai mai bun pentru români între care 7% din PIB pentru investiții înseamnă creștere economică, crearea de noi locuri de muncă, darea în folosință a noi drumuri, școli și spitale.

Potrivit lui Șolan acest guvern va crește valoarea indemnizației sociale de la 800 la 1000 de lei, punctul de pensie va crește cu 10% de anul viitor, la 1586 lei și se va  acorda cea de-a 13-a indemnizație persoanelor cu dizabilități.

Totodată, alocațiile urmează să crească de la 1 ianuarie la 243 lei, pentru copiii de peste 2 ani. Alocațiile pentru copiii între 0-2 ani vor urca la 600 lei, salariul minim va crește la 2.550 lei, începând de anul viitor, iar în premieră, vor fi alocați 1200 de lei pentru pensionarii care au pensie până în 1600 de lei, chiar din luna ianuarie, pentru a putea trece mai ușor peste iarnă.

„Acest Guvern va asigura banii pentru pensii, va salva „barca scufundată” și va redresa economia, astfel încât fiecare român să simtă bunăstarea în propriul buzunar”, a concluzionat Șoldan.

loading...