PNL va avea în continuare prefect în județul Suceava și cel puțin un subprefect, potrivit negocierilor coaliției de guvernare


Intră acum și în grupul de

PNL va avea în continuare prefect în județul Suceava, potrivit negocierilor care s-au desfășurat, miercuri după amiaza, între conducerile partidelor care formează coaliția de guvernare.

Președinții PSD, Marcel Ciolacu, și PNL, Florin Cîțu, au declarat după discuții că s-a convenit ca în județele unde cele două partide au președinți de Consilii Județene prefectul va fi din același partid politic, cu unele excepții.

Inițial, PSD solicitase să numească prefecți în județele în care președinții de Consilii Județene sunt PNL, dar în urma discuțiilor și în special a susținerilor liderilor liberali Gheorghe Flutur și Emil Boc, s-a stabilit însă ca în județele unde PNL are președinți de CJ să poată numi și prefecți.

Totodată, s-a convenit ca în județele unde PSD are prefecți, PNL să numească un subprefect și invers, în județele unde PNL are prefecți, PSD să numească și un subprefect.

Aceste decizii pot fi însă negociate, cu menținerea numărului de 21 de prefecți pentru PSD, 17 pentru PNL și 4 pentru UDMR.

„Există peste 140 de funcții unde vor fi făcute numiri politice și cine nu ia prefect ia o altă funcție, secretar de stat și așa mai departe”, a declarat Florin Cîțu.

În județul Suceava se pare că situația la nivelul Prefecturii va rămâne neschimbată, urmând ca Alexandru Moldovan să fie în continuare prefect, dar nu este încă foarte clar dacă vor rămâne în funcții ambii subprefecți, Alexandru Salup și Daniel Prorociuc și dacă nu va fi nevoie ca unul dintre ei să fie înlocuit cu un subprefect propus de PSD.


Intră acum și în grupul de