Fostul ministrul al Culturii, Bogdan Gheorghiu, spune că nu trebuia dărâmat tot spitalul vechi din Fălticeni: Soluția corecta era să se mențină partea centrală ce includea capela


Intră acum și în grupul de

Fostul ministru al Culturii, deputatul PNL Bogdan Gheorghiu, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în cazul demolării spitalului vechi din Fălticeni soluția care a fost adoptată, de eliberare completă a zonei, a fost una greșită și că trebuia clasată, parțial clădirea, dar că aceasta a fost decizia fostului director al Direcției pentru Cultură Suceava, Aurel Buzincu.

Bogdan Gheorghiu a menționat că nu a prelungit mandatul lui Buzincu după data pensionării pentru că nu consideră că acesta a avut performanțe atât de importante încât să o merite.

„Domnul Buzincu a avut o activitate longevivă și în momentul în care a atins vârsta de pensionare puteam considera că a avut niște performanțe atât de mari încât merită și după data pensionării să mai rămână în fruntea instituției sau puteam să iau act de faptul că a atins vârsta de pensionare”, a explicat fostul ministru.

Momentul adevărului cu ex-Ministrul Culturii, deputatul Bogdan Gheorghiu

Momentul adevărului cu ex-Ministrul Culturii, deputatul PNL de Suceava, dl Bogdan Gheorghiu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 9 decembrie 2021

Între argumente, Gheorghiu a spus că acesta a avizat, de exemplu, montarea de geamuri termopan la clădiri de patrimoniu.

„Nu v-ați întrebat niciodată de ce o clădire cum e cea a sindicatelor de peste drum de Muzeu e de patrimoniu și are termopane cu aviz de la Direcția de Cultură? Sau nu ați avut curiozitatea plimbându-vă pe pietonalul din Fălticeni să vă întrebați de ce toate clădirile acelea de patrimoniu au termopane puse cu aviz de la Direcția de Cultură Suceava?”, a întrebat Gheorghiu.

El a mai spus că și în cazul demolării spitalului vechi din Fălticeni întrebarea este dacă avizul a fost dat de Aurel Buzincu sau a fost trecut prin fața comisiei zonale.

„La spitalul vechi de la Fălticeni nu trebuia nici clasare și nici declasare. Trebuia o clasare parțială. Vorbim doar de partea centrală cu cele patru camere unde era și capela. Aia trebuia păstrată și restul se putea elibera. Aia era soluția corectă acolo. Din păcate, lucrurile cum s-au mișcat aici, în teritoriu, au dus către un alt rezultat. Asta este o întrebare de ordin procedural. Un aviz de demolare se poate sau nu trece prin fața comisiei zonale. Eu zic că dacă era trecut prin fața comisiei zonale astăzi era în picioare acel spital”, a concluzionat Bogdan Gheorghiu.


Intră acum și în grupul de