Deputatul PNL Ioan Bălan: Nu este și nici nu va fi dragoste cu PSD, dar această alianță de conjunctură a fost o necesitate pentru țară


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele organizației județene PNL Suceava deputatul Ioan Bălan a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că actuala alianță dintre PNL și PSD pentru guvernare a fost o necesitate pentru țară.

„Nu e nicio dragoste cu PSD și nu va fi niciodată așa ceva pentru că trăim în România, noi suntem PNL ei sunt PSD, avem electorate total diferite”, a spus Bălan.

Deputatul liberal sucevean a explicat că electoratul PNL este mult mai sever și că probabil că va fi mult mai exigent.

„Este posibil să ne sancționeze, dar dacă noi vom livra, dacă noi vom face ceea ce am spus atunci când am hotărât acest program de guvernare și să facem această alianță, cu siguranță, poate cu noduri în gât, va recunoaște și electoratul nostru că această alianță de conjunctură a fost o necesitate pentru țară”, a declarat Bălan.

El a spus că nu se putea realiza o majoritate guvernamentală cu USR, mai ales că s-a și încercat.

„Cu USR nu ne ieșea”, a spus Bălan.

Deputatul sucevean a mai arătat că dacă se făceau alegeri anticipate toate studiile arătau că niciunul dintre partidele mari nu obținea majoritatea absolută ca să creeze un guvern stabil și de aceea actuala coaliție de guvernare a fost o nevoie pentru țară.

El a subliniat că PSD și PNL nu sunt partide compatibile mai ales prin prisma electoratului celor două formațiuni.

„Trebuie să recunoaștem că electoratul nostru este supărat astăzi de ceea ce am realizat, alianța cu PSD. Eu înțeleg supărarea. Antagonizarea dintre PSD și PNL a fost și este extrem de mare”, a spus Ioan Bălan care consideră că cetățenii României vor ca actuala guvernare să livreze soluții la nivel de pandemie, la nivel social, la creșterea prețurilor la energie.

„Pentru asta e nevoie de o majoritate solidă, de decizii puternice guvernamentale și parlamentare. Lucrul acesta l-am realizat”, a declarat parlamentarul.

El a spus că în asemenea situații sunt și guverne din alte țări precum Italia sau Israel, dar că în România este mai multă pasiune.

„Eu nu cred într-o alianță pentru alegerile din 2024 cum a fost celebrul USL. PNL și PSD vor merge separat în alegeri. Astăzi suntem într-un parcurs de actualitate”, a spus parlamentarul.

Liderul liberal sucevean a mai arătat că în ceea ce privește județul Suceava PNL are principalele primării din județ unde trebuie să facă performanță și are și conducerea Consiliului Județean unde la fel, trebuie să facă performanță.

Ioan Bălan a mai declarat că în perioada următoare este important pentru județul Suceava că Gheorghe Flutur face parte din decizia de la nivel central și că în acest fel proiectele de mari investiții din județul Suceava au șanse să se realizeze și că se vede deja că în programul investițional sunt incluse Autostrada A7 până la Siret și drumul expres de la Botoșani la Suceava și spre Satu Mare, inclusiv cu variantele ocolitoare de la Gura Humorului, Păltinoasa, Frasin, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de