Ioan Bălan crede că Ion Lungu se pregătește pentru o nouă candidatură de primar în 2024: E extrem de preocupat să realizeze foarte multe din obiectivele propuse ca să aibă un portofoliu pentru 2024 să candideze


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele organizației județene PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, crede că primarul Sucevei, Ion Lungu, se pregătește pentru o nouă candidatură la funcția de primar al Sucevei în 2024 deși acesta a declarat în campania electorală din 2020 că este ultima dată când va candida pentru funcția de primar.

Ioan Bălan este însă mai mult decât convins dă Ion Lungu va candida și în 2024.

„Prin ceea ce a făcut și face Ion Lungu se arată că este candidat și vrea să candideze pe proiectele pe care și le propune și în 2024. Asta este părerea mea personală. Nu am avut o discuție cu domnul primar în care să-mi confirme că va candida în 2024, dar părerea mea personală este că va candida”, a spus deputatul.

Liderul liberal a explicat că toți primarii în funcție, când au șansa să acceseze și să dezvolte proiecte mari, importante pentru comunitate, vor să le și ducă la îndeplinire, să-și legele numele de acel proiect.

„Dacă vă uitați la Ion Lungu pe Facebook, în aparițiile publice, în conferințele de presă, vedeți că aproape săptămânal vine cu un proiect, cu un contract semnat, ceea ce e mare lucru. Iar asta ne arată că este extrem de preocupat să realizeze foarte multe din obiectivele propuse ca să aibă un portofoliu pentru 2024 să candideze”, a menționat parlamentarul.

Întrebat dacă Ion Lungu mai poate avea pretenții să obțină un mandat de primar când orașul este mizerabil, Ioan Bălan a replicat că este o situație generală în țară.

„Să fim corecți! Orașul nu arată mizerabil, orașul arată aglomerat. Aglomerația asta nu este specifică doar Sucevei, e specifică României. Infrastructura a fost creată cu ani și ani în urmă pentru un număr infim de mașini. Astăzi fiecare familie are una, două, trei-patru mașini. Infrastructura nu s-a dezvoltat cu mult de atunci”, a spus Bălan.

El a subliniat că unele dintre proiectele cu care a dorit să candideze la Primăria Sucevei au fost preluate de primarul Ion Lungu și că se bucură foarte mult că funcționează dezvoltarea Sucevei de la scara de bloc.

Ioan Bălan a arătat că înființarea de parcări în fiecare cartier creează un plus de civilizație, chiar dacă, uneori, în dauna zonei verzi.

„Trebuie să rezolvăm și problema spațiilor verzi, dar trebuie să asigurăm confort cetățenilor din punct de vedere al traficului, al parcărilor, trotuarelor, aleilor de acces și lucrurile acestea se întâmplă”, a spus Bălan.

El a apreciat că o problemă în țară și nu numai în Suceava este că proiectele se realizează cu o viteză prea mică și din acest motiv sunt încă foarte multe lucruri de făcut.

„De aceea și Ion Lungu mai vrea să candideze. Se gândește și el că mai sunt multe lucruri de făcut și încă se crede în putere și că va realiza ceea ce-și propune”, a concluzionat Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de