Deputatul PSD Gheorghe Șoldan: După mulți ani România are adoptat bugetul până la începerea noului an. Abia revenit în Guvern, PSD a demonstrat că se poate mobiliza într-un timp extrem de scurt și a venit în Parlament cu un buget echilibrat și corect

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a remarcat, joi, după adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022 că este pentru prima dată după mulți ani când țara are buget aprobat înaintea începerii noului an, ceea ce reprezintă un mesaj de responsabilitate din partea actualei guvernări.

„Ani la rând, primarii s-au plâns că nu pot face investiții pentru că bugetul țării încă nu era prezentat de Guvern și votat în Parlament. Abia revenit în Guvern, PSD a demonstrat că se poate mobiliza într-un timp extrem de scurt și a venit în Parlament cu un buget echilibrat și corect”, a spus Șoldan.

El a spus că parlamentarii au strâns rândurile și au lucrat în comisiile de specialitate și în plen pentru a da o mână de ajutor tuturor românilor.

„Prin acest buget am alocat suficiente fonduri pentru ca autoritățile locale să poată face investiții în drumuri, școli, spitale, am prevăzut fonduri pentru ajutorarea firmelor aflate în impas din cauza pandemiei și am gândit programe de ajutorare a celor mai vulnerabili români”, a declarat deputatul sucevean.

El a mai menționat că persoanele cu venituri mici sau cele care fac parte din categorii vulnerabile sunt protejate prin acest buget.

„Am propus și am aprobat un pachet de măsuri sociale pentru majorarea alocațiilor pentru copii, creșterea pensiilor, acordarea ajutorului social pentru pensionari și a indemnizației anuale pentru persoanele cu dizabilități”, a precizat Șoldan.

Potrivit acestuia, luna ianuarie 2022 va fi luna în care pachetul social își va face efectul și că               punctul de pensie va crește cu 10%, indemnizația socială minimă se majorează la 1.000 lei, alocațiile pentru copii va crește la 600 lei pentru cei cu vârsta până la 2 ani, respectiv 3 ani pentru copiii cu handicap și la 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, consumatorii vulnerabili vor beneficia de stimulentul pentru energie în tot timpul anului și de ajutoare pentru încălzirea locuinței în sezonul rece, se va acorda un sprijin pentru pensionarii cu venituri reduse, pentru a face față creșterilor de prețuri la utilități; fiecare român va beneficia de o schemă de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică și gaze natural.

„Doar așa se poate dezvolta România: prin investiții serioase și asumate, dar și prin ajutorarea celor mai vulnerabili dintre români. PSD și-a luat angajamentul clar că orice creștere economică va fi resimțită de fiecare român în buzunar”, a spus Șoldan.

El a subliniat că au apus vremurile când un premier se laudă că au crescut veniturile pe hârtie, iar oamenii nu văd creșterea în bunăstarea familiei.

„Am încredere că atât banii din bugetul de stat, cât și din fondurile europene și din sumele alocate prin PNRR vor aduce bunăstare în fiecare casă”, a concluzionat deputatul social-democrat sucevean.