Radu Ciornei acuză simulacrul testelor psihologice făcute profesorilor după ce doi dascăli suceveni au ajuns în arest pentru agresiuni sexuale. Faptul că sunt și profesori doar sociopați sau psihopați simpli care își propun să lase câți mai mulți corigenți a devenit motiv de laudă pentru școală


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR de Suceava Radu Ciornei, membru al Comisiei de sănătate și familie, consideră că cele două cazuri de cadre didactice sucevene arestate pentru infracțiuni sexuale la adresa elevilor lor dovedește că testele psihologice care se dau profesorilor sunt niște simulacre și faptul că unii profesori sunt doar sociopati și psihopați simpli, ce își propun să lase cât mai mulți corigenți și nu și prădători sexuali, au ajuns să fie motive de laudă pentru școli.

„Idiocrația este sistemul ce se opune organic meritocrației. În acest sistem oameni incompetenți, needucați și hoți își urcă pe bază de pile și șpagă, în poziții bine plătite, pentru care trebuie să ai ceva studii,  toate rudele, cunoștințele inepte și amantele talentate și puse pe căpătuială”, a apreciat deputatul Radu Ciornei.

Parlamentarul precizează că idiocrația urăște valorile, le strivește, le umilește, le terfelește și le aruncă. „Și ce, bă, dacă ai frecat duda ani de zile la facultăți străine, ai venit cu câteva hârtiuțe ! ”, este mesajul transmis de un cunoscut politician într-o cuvîntare electorală ceea ce arată că omul competent trebuie să plece capul și să o ia la sănătoasa, încotro vede cu ochii, că să nu mai fie umilit  de aceia care când comunică despre faptul că vor să își ia mașină scriu cum face pisica, nu cum îi obligă cratima. 

„Mă uit oripilat la situația cronică din învățământul românesc și situația acută din cel sucevean, în care , în condițiile unui arest și așa supraaglomerat, au poposit acolo doi dascăli. Din punctul meu de vedere, de la educatorul din Brodina până la directorul celui mai de fițe liceu, toți sunt dascăli. Modele. Făuritori de generații și modelatori de suflete. Oricît de dezgustat aș fi, nu pot să încep să împart linii la palmă doar județului nostru. Am să mă limitez la a spune că este o situație regretabilă, iar faptul că au fost prinși doi profesori,  psihopați sexuali,  în județ în aceeași zi este doar o neagră coincidență”, a adăugat deputatul.

El a spus că dacă fiecăruia i s-ar face media pe toți anii doar în ziua în care iau două note mici, poate toți am putea fi etichetați drept “putinței la minte”.

„Știm că, statistic, nu suntem nici mai buni, nici mai ticăloși decât alții, dar întrebarea e: „Totuși, cum sunt alții ?”. Pentru că știm cu toții că educația și sănătatea sunt cenușăresele sistemului. Pentru că testele psihologice care se dau profesorilor sunt niște simulacre menite să bage câțiva bani unor psihologi mai autorizați decât alții și atît ! În suplinire se intră ca în pădure, iar unii profesori care ( mulțumim Cerului ! ) sunt doar sociopati și psihopați simpli, ce își propun să lase cât mai mulți corigenți și nu și prădători sexuali, sunt motive de laudă pentru școli. “Să puna șeaua pe copii, că altfel nu iese nimic din ei,” spun unii cu mândrie nedisimulată”, a adăugat deputatul  Radu Ciornei. 

Parlamentarul sucevean și-a amintit că a avut parte, în școală și de modele, dascăli cu ținută și ștaif, dar și de adevărați sociopați care ajunseseră profesori și considerau că bătaia e ruptă din Rai. 

„Am luat pumni și palme pentru că am fluierat în școală, pentru că am fumat la Autogară sau, pur și simplu, pentru că așa se distrau ei. Să te pocnească cu capul de tablă și să îți urle în față ca un posedat, în timp ce aveai unghiile lui băgate în gât,  Nu, nu am făcut liceul la școala specială, ci chiar la un liceu fanion din țară. Dar să lăsăm amintirile că nu ajungem nicăieri. Faptul că multe școli produc absolvenți dintre care nici măcar unul nu ia BAC-ul ne spune, poate că ar trebui revigorate școlile de meserii. Însă, dacă nu găsiți o metodă mai bună de depistare și pedepsire a psihopaților din sistem, nu vom vedea mașini incendiate, ci sânge pe uși și pe mâinile vostre, a dătătorilor profesioniști din umeri”, a conchis deputatul Radu Ciornei.


Intră acum și în grupul de