Deputatul PNL Ioan Bălan face un apel la consens național pe termen lung pentru realizarea investițiilor majore pentru țară: Nu cred că interesează pe nimeni să mai găsim vinovați sau să mai arătăm cu degetul către trecut

Prim vicepreședintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, consideră că programul de investiții care se pot realiza din fonduri europene sunt cheia rezolvării pentru cele mai dificile probleme din România și din acest motiv face apel la toate forțele politice responsabile în vederea coagulării unui consens național pe termen lung privind utilizarea la maximă capacitate a fondurilor europene disponibile în următorii ani.

„În această perioadă extrem de dificilă, atât din punct de vedere sanitar, cât și economic, vedem cât se poate de clar ce înseamnă pentru fiecare român întârzierile care s-au produs în realizarea investițiilor majore pentru țară”, a declarat Ioan Bălan.

Parlamentarul sucevean a subliniat că liberalii susțin de ani de zile că fără investiții nu se va putea trăi mai bine.

„Fără investiții în sistemul energetic național, nu vom avea facturi mai mici! Fără investiții in agricultură și în procesarea produselor agricole, nu vom avea mâncare românească, ieftină și de calitate. Fără investiții în autostrăzi și căi ferate, România se va dezvolta în continuare dezechilibrat, și se vor adânci diferențele între zonele prospere și cele mereu sărace. Fără investiții nu vom avea școlile visate de copii și spitalele pe care ni le dorim pentru îngrijirea părinților noștri. Fără investiții nu putem avea salarii ca în statele dezvoltate. Asta este realitatea!”, a transmis Ioan Bălan.

Deputatul sucevean a apreciat că nu interesează pe nimeni să mai fie găsiți vinovați sau să se mai arate cu degetul către trecut.

„Important este cum vom valorifica prezentul și viitorul, adică oportunitățile istorice de finanțare pe care ni le-a dat Uniunea Europeană, care, însumate, pot depăși 80 de miliarde de euro în următorii 6-7 ani”, consideră Ioan Bălan.

El spune că banii aceștia sunt suficienți ca să fie realizate toate proiectele de investiții și să fie crescut standardul de viață al tuturor românilor.

„De aceea, mi-aș dori ca toate forțele politice responsabile să înțeleagă importanța momentului și, în privința acestei priorități naționale, să reușim să realizăm un consens politic pe termen lung, însoțit de un efort comun, care să se simtă atât în plan național, cât și la nivelul comunităților locale”, a concluzionat deputatul Ioan Bălan.