Niculai Barbă: CJ Suceava organizează mai multe evenimente dedicate Zilei Unirii, iar Cetatea de Scaun și Muzeul de Istorie sunt deschise pentru vizitare


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliul Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat, vineri că CJ Suceava organizează mai multe evenimente dedicate zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române.

El a spus că la ora 09:00 se vernisează Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” expoziția de carte Pagini de istorie: Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859) care va fi deschisă în perioada 21.01.2022 – 31.01.2022, și poate fi vizitată inclusiv luni, 24 ianuarie.

De asemenea, în expoziția de carte de la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” fost inclusă o secțiune cu cărți și documente prin care ne propunem să aducem un omagiu lui Aron Pumnul (27 noiembrie 1818 – 24 ianuarie 1866), cel supranumit „apostolul românismului”, a menționat Niculai Barbă.

La ora 14:00, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va susține un spectacol  dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, evenimentul urmând să fie transmis on-line.

Totodată, la ora 16:00 este programată manifestarea „Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859) – nașterea României moderne”, moment artistic susținut de elevi de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” în organizarea Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” care va fi transmisă online.

„Pentru a veni în întâmpinarea publicului sucevean și a turiștilor aflați în zonă, luni, 24 ianuarie, Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun a Sucevei vor fi deschise pentru public. De asemenea, expoziția de la Bibliotecă poate fi și ea vizitată în această zi”, a precizat Niculai Barbă.

„Anul 2022 a debutat cu evenimente culturale importante: 15 ianuarie, Ziua lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale,
24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Ne pregătim pentru 27 februarie, Ziua Ion Irimescu”, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de