Niculai Barbă: CJ Suceava organizează mai multe evenimente dedicate Zilei Unirii, iar Cetatea de Scaun și Muzeul de Istorie sunt deschise pentru vizitare

Vicepreședintele Consiliul Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat, vineri că CJ Suceava organizează mai multe evenimente dedicate zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române.

El a spus că la ora 09:00 se vernisează Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” expoziția de carte Pagini de istorie: Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859) care va fi deschisă în perioada 21.01.2022 – 31.01.2022, și poate fi vizitată inclusiv luni, 24 ianuarie.

De asemenea, în expoziția de carte de la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” fost inclusă o secțiune cu cărți și documente prin care ne propunem să aducem un omagiu lui Aron Pumnul (27 noiembrie 1818 – 24 ianuarie 1866), cel supranumit „apostolul românismului”, a menționat Niculai Barbă.

La ora 14:00, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va susține un spectacol  dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, evenimentul urmând să fie transmis on-line.

Totodată, la ora 16:00 este programată manifestarea „Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859) – nașterea României moderne”, moment artistic susținut de elevi de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” în organizarea Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” care va fi transmisă online.

„Pentru a veni în întâmpinarea publicului sucevean și a turiștilor aflați în zonă, luni, 24 ianuarie, Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun a Sucevei vor fi deschise pentru public. De asemenea, expoziția de la Bibliotecă poate fi și ea vizitată în această zi”, a precizat Niculai Barbă.

„Anul 2022 a debutat cu evenimente culturale importante: 15 ianuarie, Ziua lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale,
24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Ne pregătim pentru 27 februarie, Ziua Ion Irimescu”, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava.