Senatorul PSD Ioan Stan: PSD a reușit să-și convingă partenerii de guvernare de necesitatea renegocierii PNRR în privința creșterii procentului de 9,4% din PIB alocat pensiilor

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, sâmbătă, că PSD a reușit să-și convingă partenerii de guvernare de necesitatea renegocierii PNRR în privința creșterii procentului de 9,4% din PIB alocat pensiilor astfel încât seniorii României să poată să beneficieze de pensii majorate, dar în același timp a spus că PSD susține și firmele românești prin finanțarea unor programe în acest sens.

„După cum am mai spus, PSD a intrat la guvernare să sprijine cât de mult poate populația împreună cu firmele românești și demonstrează  din nou că își respectă angajamentele. De această dată peste 17 miliarde de lei -aproape 3,5 miliarde de euro – au fost alocate prin semnătura ministrului PSD al Finanțelor ca ajutor de stat pentru mediul de afaceri național”, a declarat Ioan Stan într-un comunicat de presă.

Senatorul social-democrat a arătat că pe lângă cele 10 miliarde de lei alocate programelor IMM Invest și IMM Agro, alte 7, 5 miliarde de lei vor ajunge rapid în economie.

„Acest lucru este posibil pentru că noi programe de sprijin sunt lansate prin intermediul a trei piloni strategici, respectiv cele trei fonduri de garantare ( Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Fondul Român de Contra-garantare și Fondul de Garantare a Creditului Rural)”, a menționat liderul PSD Suceava.

El a subliniat că totodată, s-a reușit ca la schemele de ajutor de stat sub formă de garanţii, care acoperă maximum 90% din creditele bancare acordate pentru investiţii sau pentru susţinerea activităţii curente, să fie adaugată o componentă nerambursabilă, de maximum 10% din valoarea creditelor, care este finanțată integral din bugetul de stat.

Ioan Stan a explicat că prin aceste măsuri, PSD își onorează o prioritate din programul său de guvernare și susține cel mai ambițios proiect național dedicat firmelor mici și mijlocii din România.

„În același timp, amintim că premierul a acceptat să-l însoțească la Bruxelles pe ministrul Muncii pentru a optimiza PNRR-ul în privința pensiilor. Prin urmare PSD a reușit să-și convingă partenerii de guvernare de necesitatea renegocierii PNRR în privința creșterii procentului de 9,4% din PIB alocat pensiilor. Astfel, pensionarii pot vedea acum cât de important e faptul că PSD s-a implicat în această guvernare pentru a le apăra interesele. Chiar dacă inițial cei din PNL au respins în mod repetat această inițiativă a partidului nostru, în cele din urmă, cu argumente și cu înțelepciune, PSD a reușit să-i convingă de importanța acestui demers. Este clar acum că, dacă PSD nu ar fi fost la guvernare, această inițiativă nu ar fi fost pusă în aplicare și seniorii României nu ar fi beneficiat de pensii mărite, așa cum prevede legea”, a concluzionat senatorul Ioan Stan.