VIDEO//Gheorghe Flutur, în Vama Siret: Consiliul Județean Suceava se achită de sarcinile pe care le are privind gestionarea situației delicate din zona de frontieră. Sunt și alte entități care trebuie să se ocupe mai bine de organizare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că instituția pe care o conduce a acționat încă de joi dimineața în vederea gestionării situației de la frontiera cu Ucraina în urma situației conflictuale din țara vecină.

El a spus că joi dimineața a fost organizată o ședință-fulger a plenului CJ Suceava care a aprobat alocarea de fonduri pentru astfel de situații de urgență.

„Sunt de azi noapte de la ora 1:00 în zona Siretului pentru că ne interesează situația din zona de frontieră cu Ucraina și încercăm să ne achităm de aceste sarcini care depind de noi, de Consiliul Județean Suceava”, a spus Flutur.

El a menționat că joi dimineața a fost organizat și primul comandament la nivel județean în care s-au luat o serie de măsuri, iar în cursul zilei de vineri vor fi mai multe întâlniri cu autorități și instituții implicate.

„I-am rugat, ca ceea ce au nevoie și ceea ce depinde de Consiliul Județean și, în special, finanțare să ne ceară”, a spus președintele CJ Suceava.

Președintele Flutur a recunoscut că sunt unele instituții care vor trebui să se organizeze mai bine.

„Mai sunt entități care mai au să-și mai facă treaba. Să mai pună niște becuri prin vamă, să mai aducă toalete ecologice, dar astea sunt chestiuni de organizare a celorlalte structuri. Urmărim cu atenție și încercăm să ne facem datoria așa cum trebuie”, a conchis Gheorghe Flutur.

El a precizat că în cazul acestei situații delicate comunicarea se va face prin Instituția Prefectului de Suceava.


Intră acum și în grupul de