Deputatul Mirela Adomnicăi salută deciziile miniștrilor PSD de a trimite controale în benzinării: Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta!


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a salutat desantul de controale în benzinării după ce miercuri au fost cozi uriașe la stațiile de carburanți în toată țara, iar prețurile carburanților au crescut în unele stații și la peste 12 lei pentru unele produse.

„Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine își imaginează că mai poate face asta, să știe că se joacă cu focul chiar în benzinărie!”, a transmis Mirela Adomnicăi.

Ea a subliniat că specula și lăcomia „acestor șarlatani”, care vor să facă rapid munți de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranșantă și dură din partea instituțiilor statului.

Adomnicăi a arătat că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut ferm miniștrilor PSD să acționeze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii.

Astfel, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a trimis Direcția Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acțiune de control și monitorizare a pieței carburanților în cadrul căreia vor fi analizate prețurile de cumpărare și vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi prețurilor.

Totodată, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ca ANPC să efectueze verificări la toți furnizorii de combustibil care au mărit prețurile și foarte repede, ministerul va veni cu o soluție legală – din practica europeană- astfel încât toți distribuitorii să fie licențiați și să-și piardă licența imediat ce încalcă regulile.

Mai mult, ministrul Muncii, Marius Budăi, a dispus ca Inspecția Muncii să demareze o campanie națională de control în toate benzinăriile pe componenta de sănătate și securitate în muncă și relații de muncă.

„Este de așteptat și din partea Consiliului Concurenței mai multă acțiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituție încremenită în timp trebuie să se trezească și să-și amintească că servește interesul public!”, a arătat deputatul sucevean.

Mirela Adomnicăi a mai precizat că în următoarea ședință a Coaliției președintele PSD, Marcel Ciolacu, va cere măsuri clare astfel încât să fie evitata toată această sarabandă de speculații și încercări de destabilizare a economiei românești.

„Această Coaliție s-a format pentru a găsi soluții. Și asta trebuie să livrăm populației!”, a conchis Mirela Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de