Ioan Stan: Inflația, sancțiunile împotriva Federației Ruse, prețurile la alimente, îi afectează pe români și e nevoie de acțiune rapidă din partea Guvernului. Disputele politice pot fi lăsate în planul doi


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, că inflația, sancțiunile împotriva Federației Ruse, prețurile la alimente,  îi afectează pe români și e nevoie de acțiune rapidă din partea Guvernului, considerând că ar fi benefic ca disputele politice din PNL să fie rapid încheiate.

„Partidul nostru este preocupat de guvernare, deci nu se amestecă în conflictele interne ale altor partide. Singurul lucru care ne interesează este ca aceste conflicte din PNL să se termine cât mai repede, pentru că PSD are mai multe măsuri sociale și economice, foarte importante pentru cetățenii României, care vor trebui aprobate și la nivelul Coaliției”, a spus Ioan Stan.

El a menționat că PSD dorește stabilitate în Coaliție pentru a putea guverna și pentru a putea realiza ceea ce le-am promis românilor.

„Astfel, sperăm cu sinceritate ca disputele din PNL pentru conducerea partidului să nu afecteze funcționarea Coaliției și  să întârzie adoptarea măsurilor pe care partidul nostru urmează să le propună”, a precizat senatorul social-democrat sucevean.

Ioan Stan a mai spus că  PSD urmează să prezinte Coaliției un program mai amplu de măsuri sociale și economice.

Potrivit acestuia, o parte dintre măsuri s-au discutat deja în spațiul public, cum ar fi voucherele pentru alimentele de bază, voucherele pentru elevi sau schema de ajutor de stat pentru decontarea accizei la transportatorii români.

„Trebuie neapărat avut în vedere că inflația, sancțiunile împotriva Federației Ruse, prețurile la alimente, toate acestea îi afectează pe români și e nevoie de acțiune rapidă din partea Guvernului. În consecință, PSD a realizat planul de acțiune, care trebuie discutat în Coaliție și apoi aprobat în Guvern. Așadar, sperăm ca disensiunile din PNL să nu afecteze măsurile noastre de guvernare, atât de importante pentru populație și pentru economie. Nu trebuie să uităm că am venit la putere pentru ca în primul rând să rezolvăm problemele românilor, iar problemele de partid pot fi lăsate pe locul doi”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de