Ministerul Dezvoltării îi răspunde deputatului Angelica Fădor: În județul Suceava sunt în execuție 40 de locuințe pentru tineri și alte 76 de locuințe în diverse stadii de proiectare


Intră acum și în grupul de

Ministerul Dezvoltării a răspuns deputatului PNL Angelica Fădor în legătură cu programul de locuințe pentru tineri din județul Suceava arătând că sunt 116 locuințe în diverse stadii de implementare a proiectelor.

Deputatul liberal sucevean și-a exprimat preocuparea față de derularea acestui program în județul Suceava mai ales că anul trecut a fost informată că în județ erau în execuție doar 32 de unități locative pentru tineri destinate închirierii și a subliniat că nu a fost finalizat niciun obiectiv de investiție din categoria unităților locative pentru tinerii specialiști din sănătate sau învățământ.

Deputatul Angelica Fădor a precizat că potrivit Programului de Guvernare 2021-2024, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației consideră oportună creșterea numărului unor astfel de locuințe, prin construcția atât a unor noi spații pentru specialiști și tineri, cât și a unor locuințe de necesitate.

În răspuns, Ministerul Dezvoltării arată că în județul Suceava sunt în diverse faze de implementare proiecte pentru construcția a 116 apartamente pentru tineri și pentru tineri specialiști.

Astfel, la Dumbrăveni este în curs de verificare proiectul tehnic pentru un bloc de locuințe cu 20 de apartamente, la Vatra Dornei urmează să fie aprobați indicatorii tehnico-economici pentru un bloc de locuințe cu 20 de apartamente pe strada Unirii, la Poiana Stampei este în derulare procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția unui bloc de locuințe cu 24 de apartamente, iar la Fălticeni urmează să fie actualizați indicatorii tehnico-economici pentru un bloc cu 12 apartamente pentru specialiști în medicină ce se va construi pe str. Armatei nr. 17.

În execuție se afă un bloc cu 20 de apartamente în Fălticeni pe str. Ana lpatescu nr. 51 și un alt bloc cu 20 de apartamente în Gura Humorului pe strada Oborului pentru specialiști din sănătate și din învățământ.


Intră acum și în grupul de