Gheorghe Flutur, la Congresul PNL: Noua conjunctură geopolitică, economică, de crize care nu erau acum șase luni ne obligă să răspundem și să îmbunătățim Programul PNL, atitudinea noastră și să recunoaștem și ce n-a mers și să îndreptăm


Intră acum și în grupul de

Președintele interimar al PNL, Gheorghe Flutur, a deschis, duminică, lucrările Congresului Extraordinar al PNL unde singura moțiune înscrisă a fost a premierului Nicolae Ciucă.

El a spus că acest Congres Extraordinar a fost un răspuns rapid al PNL față de problemele legate de fosta conducere a formațiunii în noua conjunctură geopolitică și a participării PNL într-o mare coaliție.

„O a abordare foarte directă pentru că sunt conștient că pe buzele dumneavoastră și ale opiniei publice există întrebarea: De ce așa de repede, după șase luni și care-s noutățile, că majoritatea care susțineți ați susținut și moțiunea câștigătoare? O să încerc eu exercițiul de sinceritate pentru Congresul Extraordinar al PNL. A ne asuma că se poate și mai bine este o virtute pe care PNL a pus-o în valoare în aceste zile.
În mai puțin de zece zile după ce a venit o anumită orientare și o știm din teritoriu, s-a ajuns la această concluzie că trebuie niște lucruri, din mers, îmbunătățite. Noua conjunctură geopolitică, economică, de crize care nu erau acum șase luni ne obligă să răspundem și să îmbunătățim Programul PNL, atitudinea noastră și aceste lucruri trebuie să ne facă să recunoaștem și ce n-a mers și să îndreptăm pentru că dacă nu recunoaștem asta nu suntem credibili”, a explicat liderul liberal necesitatea acestui congres.

Gheorghe Flutur a explicat că în moțiunea lui Nicolae Ciucă sunt două direcții mari, una despre ceea ce vrea să facă PNL, cu viziunea pentru dezvoltarea României și ceea ce vrea să se facă cu PNL ca să fie un vehicul credibil pentru a pune în aplicare programul de dezvoltare a țării.


Intră acum și în grupul de