Deputatul Eugen Bejinariu: Pachetul de măsuri pentru viața oamenilor afectați de criza majoră și pentru companii nu are doctrină politică. Este o sumă de decizii atent cântărite astfel încât să ne ajute pe toți să ne ajutam pe noi înșine și prin aceasta să prezervăm starea economiei românești

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a susținut printr-o declarație politică prezentată în Parlament că programul de măsuri pentru a face față situației actuale de crize, anunțat de liderii coaliției de guvernare și de premier, nu are doctrină politică și că partide cu doctrine diferite au găsit calea comună pentru a sprijini populația și companiile.

„La capătul tuturor crizelor pe care le-a parcurs economia României, soluțiile au venit de la echipa Partidului Social Democrat. Istoria noastră recentă arată că PSD a știut și doar PSD a putut obloji răni adânci pe care le-au lăsat în viața românilor crize economice globale sau locale, crize sociale sau crize politice”, a spus Bejinariu.

Deputatul social-democrat sucevean consideră că acum, poate mai echilibrat decât înainte, alături de politicieni PNL, PSD a  găsit soluții cu efect imediat pentru viața oamenilor afectați de criza majoră și pentru companii, astfel încât motoarele economiei să funcționeze.

„În criza complexă care a cuprins această regiune și planeta în general; criză economică, de securitate, sanitară și criză de încredere în bunul mers al lumii, nu mai e timp pentru ideologii. Oamenii afectați de inflație, companiile vătămate de convulsiile prețurilor la energie sau materii prime nu mai au răbdare să parcurgă scenarii, nu mai au timp să aștepte soluții”, a spus parlamentarul sucevean.

El a menționat că viața deteriorată în mai toate aspectele ei nu mai are resorturi capabile să pună timpul în paranteze până la rezolvarea globală.

„Ne-am suflecat mânecile cu determinare, ne-am luat inima în dinți, cum se spune si am configurat un plan care să sfideze spirala ce ne coboară în criză, să drămuiască atent banii și efortul de a-i produce, astfel încât românii să poată trece decent prin criza economică feroce și România să-și poată atinge obiectivele de progres și securitate”, a precizat Bejunariu.

Potrivit acestuia, soluțiile PSD, cele anunțate ieri prin pachetul de măsuri „Sprijin pentru România” vor fi implementate de guvernul PNL-PSD.

„Partenerii noștri de guvernare liberali, care ne sunt deopotrivă adversari politici în materie de doctrină și demers electoral, au înțeles matur, asumat, ca și noi, că oamenii n-au timp acum pentru ideologii, că țara nu avansează cu retorică de manual și filosofie politică, că omenirea nu are acum răgazul de a observa nuanțe sau eschive politice”, a mai declarat Bejinariu.

Parlamentarul sucevean a constatat că între viziunea social democrată, mereu aplecată spre soarta tuturor categoriilor sociale, a celor mulți, care nu pot și viziunea colegilor liberali, mai aplecați către putința individului prin sine însuși și către susținerea celor mai putini, care pot, ca să poată mai bine, s-a conturat convingerea comună că nu există soluții „de dreapta” sau „de stânga”.

„Pachetul de măsuri ce va fi implementat n-are nuanțe ideologice și nici povara vreunei doctrine, este o sumă de decizii atent cântărite astfel încât să ne ajute pe toți să ne ajutam pe noi înșine și prin aceasta să prezervăm starea economiei românești. Nădăjduim ca la capătul acestui drum cu obstacole atât economice cât și de securitate, rezolvând principalele aspecte ce țin de viața oamenilor și companiilor să depășim și criza de încredere a oamenilor. Dacă românii știu, înțeleg și văd că ne pasă de soarta fiecăruia dintre ei, sperăm să își redobândească însuflețirea de a construi România robustă și speranța într-un viitor liniștit!”, a conchis Eugen Bejinariu.