Dublarea normei de hrană pentru pacienții din spitale, prima inițiativă legislativă a deputatului George Șoldan, a fost adoptată. Șoldan: O masă decentă pentru un bolnav înseamnă șanse mai bune de vindecare

Prima inițiativă legislativă a deputatului PSD de Suceava George Șoldan privind dublarea alocației de hrană pentru pacienții din spitalele din sistemul de stat din țară a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților și va fi trimisă spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Șoldan a declarat după vot că aceasta lege a inițiat-o anul trecut alături de colegii săi din PSD, Ivan Bogdan-Gruia și Suciu Vasile-Daniel și prevede dublarea normei de hrană în spitalele din România.

Potrivit legii adoptate se prevede un minim de 22 de lei/zi de spitalizare pentru hrana pacienților, iar această sumă va fi actualizată anual cu rata inflației.

Cheltuielile aferente alocației de hrană în unitățile sanitare publice se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

„Sunt foarte bucuros că reușim, astăzi, să dăm o veste bună și speranță pacienților din România. O masă decentă pentru un bolnav înseamnă șanse mai bune de vindecare, dar mai ales înseamnă din partea autorităților respect, demnitate și asigurarea unui drept fundamental. Păcat că a durat un an întreg toată procedura legislativă. USR, cu ministru la sănătate, a ignorat acest proiect, practic, a ignorat foamea din spitale. A trebuit să vină PSD la guvernare, să punem pe ordinea de zi proiectele care vizează în primul rând oamenii care depind de bună-voința statului”, a spus deputatul sucevean.

El a mulțumit colegilor parlamentari din PSD și tuturor colegilor parlamentari care au votat această lege, cu gândul la oameni, și nu la competiții electorale.