Liderul organizației municipale PSD Suceava, atac direct la Gheorghe Flutur . El enumeră nouă proiecte eșuate din județul Suceava care ar fi trebuit să dezvolte județul Suceava, dar au fost îngropate de Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a transmis, luni, un comunicat de presă în care aduce acuze președintelui PNL Suceava, Gheorghe Flutur, pentru blocarea unor proiecte importante care puteau conduce la dezvoltarea județului.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Dan Ioan Cușnir:

„De ce tace Gheorghe Flutur? De ce nu se delimitează președintele PNL Suceava de cel mai mare scandal de corupție din administrația Sucevei, un flagrant de 40.000 de euro în sediul Consiliului Județean Suceava? Tăcerea reprezintă suspiciunea rezonabilă a implicării. Să fie acesta singurul caz în care reacția lui Gheorghe Flutur a fost o tăcere complice?

1.            În martie 2020 într-o perioadă în care numărul de teste covid era extrem de limitat,  președintele CJ Suceava s-a testat fraudulos noaptea, la ora 23.30, pe numele unui cadru medical. Ulterior Spitalul Județean Suceava, aflat în subordinea CJ Suceava, a fost umilit mediatic de către colegii lui Gh. Flutur de partid iar județul Suceava a devenit Lombardia României. Gheorghe Flutur trebuia să apere imaginea Sucevei dar, pentru a nu tulbura un dosar care încă doarme la parchet, singura sa reacție a fost o tăcere complice.

2.            În martie 2021 a ars mansarda Palatului Administrativ. În urma acestui incendiu sunt multe întrebări care încă nu au primit răspuns: Era asigurată clădirea Consiliului Județean și a Prefecturii Suceava?  De ce nu erau funcționali senzorii de fum și sprinklerele anti incediu? Sistemul de supraveghere video era funcțional, jandarmii care asigurau paza au sesizat în timp util declanșarea incendiului? Reacția președintelui CJ Suceava a fost o tăcere complice care a durat un an de zile până când ne-a anunțat că refacerea mansardei se va face cu 20 de milioane euro, de 4 ori mai mult decât refacerea Palatului Administrativ din Oradea.

3.            În martie 2022, tot în timpul mandatului lui Gh. Flutur de președinte al CJ Suceava, a fost blocată construcția axei rutiere strategice Iași-Suceava, semnată încă din 2016 de către fostul președinte PSD al CJ Suceava, Cătălin Nechifor. Această axa rutieră strategică are 2 loturi extrem de importante pentru locuitorii județului Suceava: Budeni Dolhasca-Liteni-Bosanci-Ipotești-Suceava și Moara-Liteni Moara-Zaharesti-Costana-Dărmănesti. Constructorul a semnalat în repetate rânduri greșeli grave de proiectare și faptul că proiectul a fost făcut din birou fără să se respecte realitatea din teren. Departamentul Tehnic din CJ Suceava, cel care trebuia să verifice în teren corectitudinea proiectului, și-a demonstrat ineficientța și lipsa profesionalismului. În loc să se comporte ca un bun administrator, ca un manager al județului, timp de 2 ani de zile Gh. Flutur a reacționat cu o tăcere complice în detrimentul zecilor de mii de Suceveni care suferă din cauza nefinalizării acestui proiect.

4.            În anul 2018, Președintele CJ Suceava semnează contractul de amenajare al Terminalului 2 la Aeroportul Suceava cu asocierea dintre Societatea de Construcții Napoca SRL, UTI Grup SA și Geo Arc SRL Otopeni, având termen de finalizare 31.08.2021.  Ca și în cazul axei rutiere strategice Iași-Suceava și acest proiect a fost făcut prost, din birou, cu neconcordanțe grave față de situația din teren. Serviciul Tehnic din cadrul CJ Suceava trebuia să verifice dacă proiectul este conform realității din teren. Pe parcursul lucrărilor au avut loc cel puțîn 8 remedieri de intenții, de exemplu în proiect erau prevăzute 3 devieri de rețele electrice, în realitate fiind 33 de devieri sau faptul că în timpul lucrărilor s-a constatat că Terminalul II este amplasat peste rețelele de canalizare ale Terminalului I, rețele care au trebuit să fie deviate deși proiectul nu prevedea nici acest aspect. Profitând de faptul că Aeroportul se află în subordinea Consiliului Județean Suceava, Gh. Flutur a încercat să câștige electoral și în septembrie 2020, în preajma alegerilor, ne anunța cu mare bucurie că mai este puțin până la finalizarea acestuia dar după 1 an, în data de 20.08.2021 Consiliul Județean Suceava anunță rezilierea acestui contract. De menționat că Gh. Flutur a decis rezilierea contractului deși gradul de execuție a lucrărilor la dată de 20.08.2021 era de 95%, era nevoie de prelungirea termenului de finalizare cu doar 2 luni și efectuarea unor plăti finale de aproximativ 2 milioane lei. Gh. Flutur a decis rezilierea și prin urmare prelungirea termenului de finalizare cu cel puțîn 1 an (în loc de 2 luni) în timp ce cheltuielile vor crește la cel puțIn 4 milioane lei (în loc de 2 milioane). CJ Suceava nu a urmărit evoluția lucrărilor, a semnat un contract pentru dirigenția șantierului cu firma de proiectare Proiect AIC SRL, firma cu care se află în prezent în proces. În timp ce aeroporturile din Bacău și Iași și-au finalizat terminalul 2 și sunt modernizate, Gh. Flutur reziliează contractul la 95% grad de execuție și poartă procese interminabile cu diriginții de șantier. Rămân întrebările legate de niște concidente: în momentul semnării contractului pentru Terminalul II, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului era Cristinel Crețu cel care în calitate de vicepreședinte al CJ Suceava și de „mână dreapta’ a președintelui Gh. Flutur a fost implicat în „regina” probelor judiciare, flagrantul. Interesant este și faptul că sâmbătă 14.08.2021, cu 6 zile înainte de rezilierea contractului, Cristinel Crețu i-a chemat „la o cafea” în sediul CJ Suceava pe 2 dintre managerii supervizori ai proiectului. Tot ca și o coincidență, Viorel Seredenciuc, fost vicepreședinte al CJ Suceava și fosta „mâna dreapta” a lui Gh. Flutur, a fost angajat al UTI Grup SA.

5.            În anul 2011 Gh. Flutur a înaintat către Comisia Eurpeana „documentația cu informați false prin care a fost obținută finanțarea din fonduri comunitare” pentru Groapa de Gunoi de pe Mestecanis. După 11 ani, Suceava în loc să aibă a 2-a groapă de gunoi, are un lung șir de procese costisitoare și fără finalitate benefică, deocamdată. Prin nefinalizarea acestui proiect, groapa de gunoi de la Moara se va umple mult mai repede și riscăm ca județul Suceava să fie obligat să returneze Uniunii Europene peste 5 milioane de euro. În toți acești ani, Gh. Flutur a avut o tăcere complice.

6.            Centrul de Radioterapie, micro institutul de oncologie, chirurgia vasculară și neurochirurgia sunt proiecte ale Spitalului Județean Suceava care bat pasul pe loc deși Gh. Flutur le promite încă din 2016. În timp ce mii de Suceveni cu boli grave sunt obligați să meargă la Cluj sau Iași, Gh. Flutur tace și își aduce aminte de aceste proiecte doar în campaniile electorale.

7.            În perioada 2004-2006, în timp ce era Ministrul Agriculturii, Gh. Flutur a reușit să blocheze proiectul Utilități și Mediu, lăsând locuitorii din Zona Dornelor fără gaz metan. După 15 ani, în plină perioadă  electorală, Gh. Flutur îi anunță cu mare bucurie pe locuitorii din Zona Dornelor că „gazul metan este tot mai aproape de Vatra Dornei”. Încă nu știm cât este de aproape deoarece Gh. Flutur tace, din nou și pe acest subiect.

8.            În perioada 2016-2020 Gh. Flutur, în calitate de președinte al CJ Suceava, a blocat 2 propuneri de creștere a siguranței rutiere în județul Suceava: amenajarea pe drumurile județene de alveole pentru scăderea vitezei la intrarea în localități și modernizarea tuturor trecerilor pentru pietoni prin aplicarea covoarelor roșii antiderpante, iluminare, marcaje și semnalistică eficiente. A preferat să amenajeze o sală de ședințe pentru care a cheltuit peste 1,8 milioane euro. După 6 ani se plânge că Suceava a rămas pe locul 1 din România la numărul de morți în accidente rutiere și solicită implicarea Bisericii și a profesorilor. Siguranța rutieră crește prin investiții în prevenție și în infrastructură, nu prin cheltuirea iresponsabilă a banilor publici pe săli de ședințe.

9.            În anul 2016, Gh. Flutur a preluat de la Cătălin Nechifor, fostul președintele PSD al CJ Suceava, proiectul de amenajare pe Rarau a unui „punct de belvedere sky walk”, bugetat și aprobat în CJ Suceava. Prin nerespectarea votului Consilierilor Județeni, Gh. Flutur a blocat și acest proiect pe motiv că nu au găsit un proiectant. În timp ce în Europa, sunt restaurante care găsesc proiectanți pentru amenajarea „punctelor de belvedere sky walk”, Gh. Flutur se încăpățînează să ne convingă că turismul modern se face doar cu ouă incondeiate, bundite și hore. 

Cam acesta ar fi șirul proiectelor care ar fi trebuit să dezvolte județul Suceava și care au fost îngropate de către Gh. Flutur. Cam acestea ar fi, pe scurt, eșecurile prin care Gh. Flutur a dezonorat județul Suceava. Cel mai grav eșec al lui Gh. Flutur este eșecul său moral, este eșecul unei cariere construite pe minciună și manipulare, este eșecul ireversibil al moralității demagogului Gh. Flutur, cel care a a fost preocupat doar de imaginea personală în detrimentul dezvoltării județului Suceava.

Precum în povestea ‚,Hainele Împăratului” de Hans Christian Andersen, putem să concluzionam că Gh. Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, este gol atât în ceea ce priveste moralitatea sa cât și în ceea ce privește realizările sale transformate în dureroase eșecuri pentru locuitorii județului Suceava.

Gh. Flutur a umilit Suceava în anul 2005 în perioada gripei aviare. Gh Flutur a umilit Suceava în 2020 în pandemia Covid 19. Gh. Flutur a umilit Suceava în 2022 prin tăcerea asupra celui mai grav scandal de corupție din administrația Sucevei. Dar cel mai mult, Gh. Flutur s-a umilit pe el! Gh. Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava este gol!

Dan Ioan Cușnir,

Președinte Organizația Municipală PSD Suceava

„Totul pentru Suceava!””


Intră acum și în grupul de