Deputatul Ioan Bălan solicită ministrului Economiei să fructifice performanțele Universității Suceava prin încurajarea unor investiții străine directe în județul Suceava și dezvoltarea unor unități de producție inovative în jurul USV


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Suceava deputatul Ioan Bălan a solicitat ministrului Economiei, Florin Spătaru, să aibă în vedere că Universitatea Suceava este una dintre cele mai dinamice din țară și să ia în calcul să utilizeze USV ca punct central de înființare a unor zone industriale dezvoltate cu ajutorul investițiilor străine directe și chiar aplicarea de facilități pentru investitorii străini care își propun să dezvolte unități de producție inovative în județul Suceava și care să fructifice performanțele absolvenților Universității „Ştefan cel Mare”.

Ioan Bălan îi spune  ministrului Economiei că tendința pozitivă a investițiilor străine directe care se localizează în România este unul dintre indicatorii care dau speranță că performanțele economiei românești vor fi mai bune de la un an la altul.

El explică însă că, cu toate acestea, zonele cele dezvoltate ale țării (București-Ilfov, Cluj, Arad etc) sunt cele care captează cel mai mult din acest flux de investiții, deși țara are nevoie de o coeziune economică și socială reală la nivel național.

„Așa cum ați susținut în declarații publice recente, susțineți apariția unor zone de dezvoltare bazate pe inovație și utilizarea optimală a resurselor naționale. Din câte cunoașteți, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava este una dintre cele mai dinamice universități din țară, dezvoltând programe de studii pe mai multe direcţii de cunoaştere: ştiinţe ale naturii, ştiinţe inginereşti, ştiinţe umaniste, ştiinţe sociale, ştiinţe economice şi administrative”, a adăugat deputatul liberal.

Mai mult, Ioan Bălan arată că performanțele deosebite ale absolvenților Universității „Ştefan cel Mare”, confirmate prin încrederea angajatorilor români, ar trebui să fie cel mai puternic argument pentru elaborarea și implementarea unor politici guvernamentale stimulative pentru investițiile străine directe care ar dori să dezvolte unități de producție la Suceava.

Parlamentarul liberal sucevan își exprimă încrederea că ministrul va analiza oportunitatea adoptării unor măsuri în acest sens și îl întreabă dacă are în vedere să utilizeze Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava ca punct central de înființare a unor zone industriale dezvoltate cu ajutorul investițiilor străine directe.

Totodată, Ioan Bălan îl întreabă pe ministrul Economiei dacă va propune aplicarea unor facilități, cu caracter temporar, pentru investitorii străini direcți care își propun să dezvolte unități de producție inovative în județul Suceava și care să fructifice performanțele absolvenților Universității „Ştefan cel Mare”.


Intră acum și în grupul de