Ioan Bălan, în Parlament: Județul Suceava este unul dintre principalii beneficiari ai PNI „Anghel Saligny”, dar îmi doresc ca Suceava să privească cu maxim interes toate oportunitățile de finanțare europene care urmează să fie lansate


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Suceava deputatul Ioan Bălan a susținut, printr-o declarație politică în Parlament, că deși este unul dintre principalii beneficiari ai Planului Național de Investiții „Anghel Saligny”, județul Suceava trebuie să fie atent să fructifice toate oportunitățile de finanțare care vor lansate prin Planul Național de Redresare și Reziliență sau prin programele operaționale aferente cadrului financiar.

„Pentru autoritățile administrației publice din România urmează cea mai bună perioadă din perspectiva oportunităților financiare pentru susținerea proiectelor de investiții de interes local. Pe lângă programele naționale de investiții susținute din bugetul național, zeci de miliarde de euro sunt disponibile pentru toată gama de proiecte necesare modernizării comunităților locale. Școli, creșe, grădinițe, servicii sanitare, utilități, drumuri, poduri, infrastructură de transporturi, ape uzate, deșeuri, împăduriri, proiecte de mediu, dezvoltarea de unități de producție locală și lista de oportunități pare să nu se mai termine”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean a arătat că, personal, nu poate să nu se bucure când îmi amintesc despre faptul că mulți primari harnici își propuneau obiective mărețe și, într-un final, abandonau proiectele bune pentru oameni din cauza lipsei banilor.

„Din fericire, astăzi problema banilor nu mai există. Dimpotrivă, sumele uriașe pe care le avem la dispoziție, raportate la termenele scurte în care trebuie să utilizăm acești bani ne obligă fim eficace în acțiunile noastre pentru a nu rata această șansă istorică”, a spus Ioan Bălan.

Parlamentarul liberal sucevean și-a exprimat satisfacția că județul Suceava, unul dintre județele cu o populație mare între județele țării, este unul dintre principalii beneficiari ai Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, cu proiecte de peste 1,66 miliarde lei și a mulțumit Guvernului condus de Președintele PNL Nicolae Ciucă, un guvern care a demonstrat prin fapte că România trebuie să se dezvolte armonios în toate provinciile sale, mai ales în zonele cu nevoi mai mari de finanțare.

„Cu toate acestea, îmi doresc ca Suceava să privească cu maxim interes toate oportunitățile de finanțare care urmează să fie lansate prin Planul Național de Redresare și Reziliență sau prin programele operaționale aferente cadrului financiar 2021-2027. Vorbim despre un volum uriaș de finanțare, de peste 80 de miliarde de euro, resurse din care județul meu poate să atragă alte câteva miliarde de lei, atât pentru investiții publice, cât și pentru dezvoltarea economiei din județ”, a spus Ioan Bălan.

Liderul liberal sucevean a mai spus că în ciuda evenimentelor din Ucraina, țara traversează o perioadă de stabilitate politică și guvernamentală care ne poate ajuta să punem în practică toate proiectele de dezvoltare.

„Depinde doar de noi, românii, dacă vom ști să fructificăm pe deplin aceste oportunități și să punem în practică proiecte și investiții de cea mai bună calitate”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de