Organizația municipală USR Suceava cere demisia liderului județean al USR, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a dizolvat Biroul Local, iar viceprimarul Teodora Munteanu a rămas fără sprijin politic


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale USR Suceava, Gianina Ursu, a anunțat, luni, că în urma ședinței de duminică a Adunării Generale a organizației s-au luat mai multe decizii.

Ea a arătat că Adunarea Generală de duminică a avut pe ordinea zi raportul de 1 an de activitate al președintelui Gianina Ursu și strategia politică locală.

„Ordinea de zi suplimentară cerută de membrii prezenți la eveniment a inclus dizolvarea Biroului Local, retragerea sprijinului politic pentru Teodora Munteanu și delimitarea publică față de președintele județean Gheorghiță Mîndruță. Voturile membrilor prezenți în Adunarea Generală arată că Filiala Municipală USR Suceava se poziționează în opoziție politică locală față de PSD și PNL, că filiala va avea un nou birou local, că Teodora Munteanu nu are sprijinul membrilor filialei și că ne delimităm public de Gheorghiță Mîndruță”, a precizat Gianina Ursu.

Ea a explicat că propunerea de delimitare față de președintele organizației județene a fost a sa, susținută în unanimitate de cei prezenți și că sunt mai multe motive pentru care se delimitează public și nu îl susțin pe președintele filialei județene.

Astfel, Gianina Ursu arată că președintele organizației județene USR Suceava, Gheorghiță Mîndruță, nu se poziționează ca lider al opoziției la PNL și PSD, opoziție pe care USR și-a asumat-o la nivel național și că din această perspectivă, Mîndruță nu reprezintă USR în plan local.

Ea îl acuză pe liderul județean al USR de lipsă de viziune pentru dezvoltarea filialei județene, lipsa cronică de realizări concrete în filială, lipsa de susținere și marginalizare a liderilor locali ce duc la o slăbire a puterii USR la nivel județean.

„Transparența, spiritul de echipă, atenția la nevoile comunității, asumarea politică, responsabilitatea funcției deținute, integritatea și corectitudinea sunt câteva din valorile care ne definesc ca partid de opoziție. Din păcate, acestea nu se regăsesc nici în activitatea și nici în atitudinea președintelui județean USR”, a menționat Gianina Ursu.

Ea a explicat că din aceste motive, dar și din altele „deocamdată nemenționate”, Filiala Municipală Suceava se delimitează public de președintele județean Gheorghiță Mîndruță.

„Nu îl susținem și nu ne reprezintă. Drept pentru care îi cerem demisia din funcția de președinte USR Suceava. Demersului de delimitare publică și de cerere a demisiei lui Mîndruță i se alătură și Filiala Locală Fălticeni, filiala din care provine președintele județean”, a precizat Gianina Ursu.


Intră acum și în grupul de