Copiii suceveni se vor putea juca în curtea școlii în vacanță sau la sfârșit de săptămână, iar la ședințele CL Suceava sucevenii vor putea participa neîngrădit-două proiecte inițiate de USR au fost aprobate


Intră acum și în grupul de

Liderul USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a anunțat, vineri, că două proiecte inițiate de aleșii locali USR din Consiliul Local Suceava au fost aprobate.

Asfel, Consiliul Local al municipiului Suceava a aprobat proiectul consilierului local Lorena Buburuzan, prin care se permite accesul neîngrădit al sucevenilor la ședințele deliberativului local. Cetățenii sunt invitați să ia cuvântul referitor la proiecte din cuprinsul ordinii de zi sau să transmită opinii și sugestii scrise, care vor fi aduse la cunoștința consilierilor locali.

Inițiatorul, consilierul local Lorena Buburuzan a arată că nu își mai dorește episoade penibile, când sucevenii sunt lăsați să aștepte  în holul Primăriei, fără să li se permită accesul în sala de ședințe.

„Vrem să încurajăm parteneriatul cetățean- ales local, ca o premisă pentru îmbunătățirea actului administrativ”, a spus consilierul local.

Totodată, a fost aprobat și proiectul inițiat de către viceprimarul Teodora Munteanu, de deschidere a terenurilor de sport ale școlilor pe perioada vacanțelor și a sfârșitului de săptămână. Astfel, toți elevii vor avea acces neîngrădit pe terenurile de sport, pentru practicarea de activități sportive.

Viceprimarul a apreciat că decizia este în beneficiul copiilor.

„E trist să vezi copii jucându-se prin parcări, iar terenurile de sport ale școlilor să stea închise. Părinții mi-au transmis că preferă să-și știe copiii într-un loc pe care aceștia îl cunosc foarte bine și unde le place să fie. Acum, vor putea să bată mingea pe terenul de sport, așa cum făceam noi altădată”, a spus viceprimarul Teodora Munteanu.


Intră acum și în grupul de