Adriana Iordache (Garda de Mediu): Am avut și șapte sesizări pe zi privind mirosul neplăcut din zona Burdujeni. ACET intenționează să aplice o soluție ce va elimina disconfortul provenit de la mirosul nămolului depozitat


Intră acum și în grupul de

Șefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a declarat pentru News Bucovina că în ceea ce privește stația de epurare de la ACET la Suceava este și problema mirosului și sunt și multe sesizări.

„Am avut într-o zi și șapte sesizări”, a spus Iordache.

Ea a arătat că cei de la ACET dădeau vina pe Mondeco, dar că această societate și-a închis activitatea, iar sigurul poluator în zonă a rămas ACET.

„Mirosul vine de la nămolul pe care îl depozitează în paturi, nămol care trebuie tratat cu lapte de var și îl țin în paturi pentru că nu avut ce să facă cu el până acum”, a declarat Adriana Iordache.

Șefa Gărzii de Mediu Suceava a menționat că a fost o soluție la un moment dat ca acest nămol să fie transportat la Dornești unde există un depozit de cenușă și zgură și unde operatorul primea și nămol, dar ACET  nu a dus până la capăt acest proiect din cauza prețurilor.

„La ultimul control făcut de colegii mei am înțeles că vor să achiziționeze niște containere ca să depoziteze nămolul direct în acele containere și astfel se va elimina disconfortul provenit de la mirosul acestui nămol”, a spus Adriana Iordache.

Ea a arătat că, din păcate, mirosul va continua să afecteze zona și vara aceasta pentru că lucrările în paturile de nămol ar trebui făcute pe perioda sezonului rece.

„Vara asta va mirosi la fel pentru că ei vor trebui să umble în paturile de nămol pe perioadă rece. Vă dați seama ce s-ar întâmpla dacă ar umbla pe căldurile astea în acel nămol și ce miros ar fi în zonă”, a adăugat Adriana Iordache.


Intră acum și în grupul de