Ministrul Transporturilor nu vrea să răspundă întrebărilor adresate în Parlament legate de modernizarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a refuzat să răspundă în termenul legal întrebărilor adresate de deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan în legătură cu proiectele de modernizare și de dezvoltare a infrastructurii rutiere din județul Suceava.

Astfel, în data de 21 februarie 2022, deputatul Ioan Bălan a solicitat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, o întrebare legată de stadiul marilor proiecte de investiții pentru transportul rutier din Moldova, în special cele privind construcția de autostrăzi și drumuri expres. Termenul legal pentru oferirea răspunsului era 16 martie 2022, dar nici până acum ministrul nu a transmis informațiile solicitate.

În 21 martie 2022, deputatul Ioan Bălan adresează, în Camera Deputaților, o nouă întrebare către ministrul Transporturilor, cerând de această dată informații privind programul de lucrări de modernizare și reparații ale drumurilor naționale din Moldova care se efectuează în anul 2022, cu accent pe drumurile din județul Suceava.

Nici la această întrebare ministrul nu s-a deranjat să răspundă deși termenul legal de primire a răspunsului a fost 13 aprilie 2022.

Deputatul sucevean Ioan Bălan a mai transmis și în 19 aprilie o întrebare ministrului Transporturilor în care îi solicita să spună dacă are în vedere adoptarea de măsuri pentru stimularea utilizării materialelor de construcții produse în România pentru realizarea obiectivelor de investiții mai ales că aceste materiale provenite din import s-au scumpit și se găsesc greu.

Termenul legal de primire a răspunsului a fost 13 mai 2022, dar nici până acum ministrul nu a oferit informațiile solicitate.

Ioan Bălan a mai făcut o încercare de a afla informații despre investițiile în domeniul transporturilor și a întrebat în 20 iunie care sunt rutele de transport pe care vor circula trenurile electrice achiziționate prin PNRR și dacă între acestea este inclusă și Suceava.

Termenul de primire a răspunsului era 3 iulie, dar nici la această solicitare ministrul Transporturilor nu a oferit informațiile cerute.

Ministrul Transporturilor nu a răspuns nici deputatului AUR de Suceava Florin Pușcașu care a întrebat în 28 iunie 2022 dacă tronsonul drumului de mare viteză Suceava-Siret va fi realizat la profil de autostradă sau de drum expres și dacă sunt fonduri alocale în bugetul anului 2022 pentru realizarea acestei investiții.


Intră acum și în grupul de