VIDEO//Piața „George Enescu” cu parcare subterană va fi recepționată în 8 august. Viceprimarul Lucian Harșovschi: A fost un proiect ambițios și ni se spunea că nu se poate realiza


Intră acum și în grupul de

Piața George Enescu ar urma să fie recepționată în data de 8 august, potrivit constructorului, cu opt luni întârziere, iar autoritățile locale spun că imediat după recepție comercianții și producătorii se vor putea muta în noul spațiu urmând ca ulterior piața să devină funcțională.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că întârzierea dării în folosință a pieței a fost generată și de perioada în care nu s-a lucrat din cauza pandemiei.

„A fost și pandemie. Nu căutăm scuze, dar mai bine mai târziu decât deloc. (…) Scopul nostru e să facem lucrările înainte de termen și să nu le întrâziem. Acum se fac ultimele retușuri”, a precizat viceprimarul.

El a menționat că în același timp, tot ceea ce înseamnă strada Saturn și Aleea Venus vor fi reabilitate total.

„A fost un proiect ambițios. Se spunea că nu se poate realiza”, a spus Harșovschi făcând referire la amenajarea parcării subterane de sub piață.

El a menționat că parcarea va avea 59 de locuri, din care două pentru mașini electrice dotate cu stații de încărcare, iar parcarea va fi cu plată.

Piața Mică din Suceava e GATA….urmează Marea MUTARE!

Piața Mică din Suceava e GATA….urmează Marea MUTARE! Cu viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi am mers sa o "inaugurăm" …,

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 21 iulie 2022

În perimetrul parcării subterane este și un adăpost pentru protecție civilă.

Piața propriu zisă va avea 169 de mese, marea majoritate pentru producători atestați și 25 de locuri pentru comercianți.

Harșovschi a precizat că toți cei care aveau spații în vechea piață vor avea acum locuri în noul spațiu.

Piața va avea asigurată căldură cu ventilo-convectoare, având centrală proprie, dar se poate conecta și la sistemul centralizat.

Potrivit viceprimarului în circa două săptămâni investiția va fi finalizată și va fi pusă la dispoziția comercianților și producătorilor.

El a menționat că va depinde de cât de repede se vor organiza aceștia pentru ca piața să fie complet funcțională, estimând că termenul ar fi începutul toamnei.

Lucian Harșovschi a menționat că, ulterior, va fi amenajată și o hală de lactate și că fiecare comerciant va avea loc în piață și că nu vor mai fi vânzători în jurul pieței.

„Ne dorim un comerț civilizat”, a concluzionat viceprimarul.


Intră acum și în grupul de