PSD Suceava, atac la Gheorghe Flutur: S-a grăbit să se laude cu fondurile alocate județului prin Programul „Anghel Saligny” fără să aibă niciun merit, meritul fiind al primarilor din județ


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-a grăbit să-și asume meritele pentru că județul Suceava va primi prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” circa 330 de milioane de euro pentru proiecte de modernizare de drumuri și rețele de apă și canalizare în condițiile în care primarii sunt cei care trebuie felicitați.

„După cum ne-a obișnuit, președintele Consiliului Județean Suceava încearcă să-și asume meritul pentru lucruri la care și-a adus prea puțin contribuția, sau chiar deloc. Astfel, acesta s-a grăbit să se laude cu fondurile alocate județului nostru prin programul „Anghel Saligny” de parcă el ar fi gândit proiectul, el l-ar fi aprobat și tot el ar fi împărțit banii primarilor din județul Suceava. Nu este cazul!”, a transmis PSD Suceava.

Departamentul de presă al PSD Suceava mai arată în comunicat că alții au muncit pentru a se obține finanțare prin PNI „Anghel Saligny” și nu Gheorghe Flutur.

„În timp ce domnia sa era ocupat cu problemele existente la Consiliul Județean proaspăt vizitat de DNA Cluj, de horele și festivalurile deja celebre sau cu decorările si diplomele de excelentă cunoscute și primite de aproape toată lumea, alții au muncit alături de primarii din județ pentru a obține banii respectivi și au făcut asta fără a ține cont de culoarea politică a aplicanților”, se menționează în comunicat.

Mai mult, PSD Suceava transmite că programul „Anghel Saligny” este coordonat la nivel național de Secretarul de stat PSD Alexandru Marcel Stoica și vine ca o continuare firească a celor două etape din Programul National de Dezvoltare Locală inițiate în guvernările anterioare tot de către PSD.

„Înțelegem că dumnealui este în veșnică campanie electorală, doar că nu este cazul să-și aroge merite pe care nu le are, iar în cazul de față, chiar nu are vreun merit, meritul fiind al primarilor din județ. Ei sunt adevărații „eroi” care au reușit să atragă în județul Suceava peste 330 milioane de euro. Lor trebuie să le mulțumească locuitorii județului nostru, pentru că s-au implicat, s-au zbătut și au reușit ca împreună să aducă cea mai mare sumă de bani alocată de stat prin acest program unui județ. Ei sunt cei care trebuie lăudați, felicitați și tot ei ar trebui să apară în mass-media să se laude cu reușita avută, nu președintele Consiliului Județean. El să se laude cu ce știe mai bine, pentru că pe lângă hore și festivaluri am înțeles că  de acum avem și Nuntă în Bucovina”, se arată în comunicat.

Contrazicând cele afirmate de PSD Suceava, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri că, în calitatea sa de lider al PNL și al coaliției de guvernare a făcut demersuri susținute pentru realizarea acestui program național de investiții.

„De un an de zile fac demersuri la vârful coaliției PNL-PSD (și vreau să aduc mulțumiri) pentru a convinge de necesitatea investițiilor în infrastructură.Sunt mulțumit. Am reușit”, a spus Flutur.

Reamintim că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că s-a aprobat Programul „Anghel Saligny” pentru drumuri și apă-canal pentru județul Suceava, fiind vorba de un program de peste 330 milioane de euro, la capitolul drumuri, apă și canalizare.

El a arătat că au fost aprobate 148 de proiecte, din care 116 pentru comune, 15 pentru orașe, 11 pentru municipii și 6 pentru Consiliul Județean.

Din cele 330 milioane de euro, circa 190 milioane de euro sunt destinate proiectelor pentru drumuri, însemnând circa 550 km drumuri județene și comunale.


Intră acum și în grupul de