Gheorghe Flutur: La rectificarea bugetară județul Suceava primește aproape 10 milioane de euro


  Intră acum și în grupul de

  Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, vineri, modul în care Guvernul Ciucă va realiza rectificarea bugetară, arătând că județul Suceava primește circa 10 milioane de euro.

  „Salutăm modul în care arată Proiectul de rectificare bugetară lansat în dezbatere publică. Județul Suceava, într-o prima fază, 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝟒𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, aproape 10 milioane de euro, dintre care 28,5 milioane de lei sunt bani pentru Programul ”Utilități și Mediu””, a spus Flutur.

  Președintele CJ Suceava a menționat că astfel Guvernul Ciucă sprijină cele 61 de primării din județul Suceava care altfel ar trebui să plătească din fonduri proprii ratele la creditul pe Programul ”Utilități și Mediu”.

  „Dacă nu s-ar fi alocat această sumă din partea Guvernului României, exista pericolul de a fi blocate conturile primăriilor și de a afecta și alte proiecte în derulare. Suma a fost înscrisă și în bugetul de stat inițial din acest an, prin grija parlamentarilor PNL și PSD de Suceava, dar intră efectiv în cont după această rectificare”, a declarat Flutur.

  El a mai arătat că, de asemenea, Consiliul Județean Suceava primește 5,4 milioane de lei pentru refacerea unor drumuri județene, peste 8,7 milioane de lei pentru programul ”Cornul și laptele” în școli, 1,2 milioane de lei burse pentru copiii din școlile speciale și 1,4 milioane de lei pentru finanțarea școlilor speciale.

  „ În urma rectificării, unele primării cu situație financiară mai grea pot depune dosare pentru a obține fonduri pentru acoperirea unor cheltuieli de funcționare”, a mai declarat președintele CJ Suceava.


  Intră acum și în grupul de