Deputatul Ioan Bălan: Orice dispută pe tema Autostrăzii Moldovei trebuie să înceteze, iar autoritățile centrale să depună toate eforturile pentru ca pe toate tronsoanele autostrăzii A7 să se lucreze zi și noapte


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan consideră că orice dispută pe tema Autostrăzii Moldovei trebuie să înceteze, atâta vreme cât românii știu că acest proiect major de infrastructură este un proiect 100% PNL, demarat în perioada în care ministru al transporturilor a fost Lucian Bode.

”Faptul că în această vară unele loturi din autostrada Moldovei au fost atribuite constructorilor este rezultatul muncii și a pregătirilor anterioare a proiectului celei mai așteptate autostrăzi din România. De asemenea, faptul că acest proiect se va realiza din fonduri europene nerambursabile pe care putem să-i accesăm de la Uniunea Europeană este tot rodul muncii miniștrilor PNL, care au confirmat prin fapte că Autostrada Moldovei se poate face din fonduri europene și nu din banii românilor, de la bugetul național, așa cum propuneau alții”, a spus Bălan într-o declarație de presă.

El consideră că falsa dispută declanșată de unii nu își are rostul atâta vreme cât românii așteaptă ca lucrările să avanseze, banii nerambursabili de la Uniunea Europeană să fie utilizați până la ultimul euro și prima autostradă din Moldova să pună capăt izolării și subdezvoltării întregii regiuni.

„Vizita prim-ministrului Nicolae Ciucă la Suceava și îndemnurile domniei sale ca toate autoritățile centrale responsabile cu realizarea acestui proiect să depună toate eforturile pentru ca pe toate tronsoanele autostrăzii A7 să se lucreze zi și noapte cred că este cel mai important obiectiv. Trecem printr-o perioadă deosebit de favorabilă pentru construcția de autostrăzi și căi ferate, avem resursele financiare asigurate, dar și termene foarte scurte. Am încredere că alături de partenerii din actuala coalițe de guvernare vom aduce infrastructura modernă de transporturi până în Bucovina, căci românii așteaptă fapte și rezultate, fiind sătui de dispute inutile”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de