Ioan Stan: Este aproape patetic cum Iohannis, Ciucă și PNL-ul, au trecut în doar două luni de zile de la contestarea majorării pensiilor, la una în care supralicitează la limita demagogiei această necesitate evidențiată în mod repetat de PSD


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că PSD susține categoric majorarea pensiilor.

„Acesta este un angajament prioritar și permanent pentru noi, spre deosebire de partidele de dreapta care-l vântură doar ocazional și speculativ-electoral. Sub acest aspect, partidul nostru refuză intrarea în logica talciocului pe tema procentului cu care este necesar să se majoreze pensiile și atrage atenția partenerilor de guvernare că e obligatorie o discuție serioasă, în urma căreia se asume oficial o decizie”, arată senatorul sucevean.

El susține că aruncarea în piața publică a tot felul de procente cu care ar urma ca pensiile să crească – 10,11,15,18% – doar din gură și doar pentru că dă bine pe moment, fără a avea nicio proiecție bugetară, este o politică proastă, care nu face altceva decât să decredibilizeze actul guvernamental și să enerveze oamenii.

„Spre deosebire de colegii noștri, PSD are soluții clare, bine fundamentate și sustenabile, pentru creșterea substanțială a pensiilor. Însă trebuie discutate și agreate în Coaliție, pentru că sunt mai multe opțiuni posibile”, a arătat parlamentarul sucevean.

Potrivit lui Ioan Stan, în viziunea PSD, dincolo de majorarea punctului de pensie – care este obligatorie – ar fi necesar să se acorde și sprijin suplimentar țintit celor care au pensii mici, astfel încât să poată face față scumpirilor pentru că „una e să crească cu 10%, de exemplu, o pensie de 4000 de lei  – ar însemna un plus de 400 de lei -și alta una minimă, de 1000 de lei, care ar aduce doar 100 de lei în plus”.

„De asemenea, considerăm că este aproape patetic cum au trecut președintele Iohannis, premierul Ciucă și PNL-ul, în doar două luni de zile, de la o atitudine rezervată, de contestare a majorării pensiilor, la una total opusă, care supralicitează la limita demagogiei această necesitate evidențiată în mod repetat de PSD”, a precizat senatorul sucevean.

Ioan Stan a reamintit că la finalul lunii august, în legătură cu majorarea pensiilor, premierul Ciucă transmitea public: „să nu creăm oamenilor așteptări care nu-și au locul în acest moment”, iar președintele Iohannis, nu mai departe de acum o lună, preciza că: „atâta vreme cât nu avem o previziune a bugetului pentru anul viitor, orice ar spune unul sau altul este o speculație…”

„Ei bine, PSD nu crează așteptări, ci oferă soluții, nu speculează ci rezolvă problema pensiilor pentru seniorii României”, a concluzionat senatorul Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de