PSD Suceava acuză firme austriece că ar fi pustiit județul Suceava și lasă să se înțeleagă că Gheorghe Flutur e unul dintre susținătorii acestora


Intră acum și în grupul de

Departamentul de Comunicare al PSD Suceava a transmis, vineri, un comunicat de presă în care acuză firme austriece că ar fi pustiit județul Suceava și că unul dintre susținători este liderul liberal Gheorghe Flutur, dar uită să menționeze că Ion Iliescu l-a decorat pe Gerald Schweighofer, iar Guvernul Adrian Năstase a oferit firmei acestuia drept de preemțiune timp de zece ani pentru lemnul de la Romsilva.

„Votul împotrivă dat de Austria ţării noastre este profund nedrept. În mod clar acest vot dat României nu are nimic de a face cu un stat democratic şi civilizat, ci cu o țară în care persistă amintirea fostului imperiu, care şi după 100 de ani de la destrămare împarte popoarele lumii între stăpâni şi vasali”, arată PSD Suceava.

Totodată, se menționează că această atitudine se vede şi în relaţia pe care o cultivă firmele austriece cu statul şi cetăţenii români.

„Pentru că acestea primesc enorm de la ţara noastră şi oferă prea puţin în schimb. Iar poate cel mai grăitor exemplu în acest sens este cel al fabricilor de la Rădăuţi şi Siret, care de ani de zile monopolizează exploatarea lemnoasă din judeţ, fără să ţină cont de nimic altceva decât doar de profit. Când au venit la noi, 10000 de oameni din judeţ au rămas şomeri. Au distrus pământul judeţului cultivând pe el plopi, paulownia,  în condiţiile în care aveam un teren excelent pentru agricultură. Prin astfel de decizii, de la ţară explotatoare,  am ajuns să importăm cartofi din Chile sau te mai miri de unde. Au chelit pădurile judeţului, fără să le ceară nimeni socoteală pentru răul făcut”, a menționat PSD Suceava.

„Oare îşi mai aminteşte cineva cine era Ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale când respectiva firmă a acaparat piaţa lemnului din ţara noastră? Noi da! A fost şi premiat pentru relaţia avută cu dânşii, cu patronii austrieci. Dacă nu ne credeţi, priviţi fotografia de mai jos.

A venit timpul să punem piciorul în prag şi plătim cu aceeaşi monedă celor care nu ne respectă ţara, celor care nu-i respectă pe români, celor care se cred de-asupra legilor, celor care cred că suntem vasalii lor într-o uniune în care de fapt suntem toţi egali, cu drepturi depline”, a transmis PSD Suceava.

Reamintim că proprietarul uneia dintre firmele austriece acuzate de PSD Suceava, Gerald Schweighofer, a fost decorat în grad de Cavaler de Ion Iliescu, iar Guvernul Adrian Năstase a oferit firmei Holzindustrie Schweighofer un contract pe 10 ani cu Romsilva prin care firma și-a dobândit dreptul de preemțiune.


Intră acum și în grupul de