Președintele femeilor liberale din Suceava, deputatul Angelica Fădor, anunță un program de asistență gratuită pentru femeile vulnerabile, victime ale violenței domestice


Intră acum și în grupul de

Președintele Organizației Județene de Femei a Partidului Național Liberal Suceava, deputatul Angelica Fădor și Biroul Permanent al organizației județene de femei au anunțat, marți, lansarea campaniei „Stop violenței domestice împotriva femeilor” având în vedere contextul actual al reformării statului atât pe plan educațional cât și a consolidării justiției.

Potrivit deputatului Angelica Fădor, „Stop violenței domestice împotriva femeilor” este o acțiune ce se va desfășura pe o perioadă de trei luni de zile,  începând cu data de 15 februarie 2023 și care are ca scop conștientizarea publică asupra consecințelor negative a violenței asupra femeii și implicit suferința provocată minorilor din acea familie.

„Prin acest proiect vom oferi suport de specialitate juridică ( consultanță și îndrumare victimelor violenței în familie, atât femei cât și adolescenți ) și consiliere psihologică”, a spus deputatul liberal sucevean.

Președintele organizației județene Suceava a femeilor liberale a arătat că este o realitate cruntă faptul că într-o țară europeană, în anul 2023, multe femei sunt victime ale violenței domestice, copiii lor sunt la rândul lor abuzați fizic sau emoțional, iar familii sunt despărțite în urma abuzurilor și prin urmare multe suflete sunt astfel distruse.

„Multe femei sunt nevoite, necunoscând legea fie să plece de acasă, fie să rămână și să îndure pumni și jigniri. Până la soluționarea cazurilor de către autorități, centrele pentru victimele violenței domestice le asigură victimelor securitatea și siguranța pentru a-și continua viața normală până la soluționarea cazurilor. Această acțiune a femeilor liberale sucevene are ca scop sprijinirea victimelor, stoparea abuzurilor,  informarea juridică asupra pașilor de urmat în vederea soluționării cauzei și reintegrarea în societate atât a mamei cât și a copiilor ei”, a mai declarat Angelica Fădor.

Președintele OJFL Suceava a precizat că această acțiune se va desfășura săptămânal in fiecare zi de luni, între orele 12.00 -15.00, la sediul PNL Suceava, str. Aleea Trandafirilor, nr. 4 din municipiul Suceava.

„Consultanța juridică cât și cea psihologică se vor  acorda gratuit de către membrele din organizația județeană de femei a PNL Suceava și care sunt calificate ca și avocați, psihologi, asistenți sociali,  sau care fac parte din diverse organizații sau instituții de profil. Prin urmare, femeile vulnerabile, victime ale violenței domestice se pot programa zilnic,  între orele 09.00-12.00 pentru consultanță juridică la numărul de telefon: 0741495462 – doamna Cristina Dancu”, a precizat inițiatorul acțiunii.


Intră acum și în grupul de