Ioan Stan le transmite celor din PNL că rotația premierilor se va face și că mai degrabă s-ar preocupa de soluționarea jaloanelor din PNRR cu care sunt în întârziere


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, că în ciuda zvonurilor apărute în spaţiul public, opinia PSD cu privire la rotaţia premierilor este clară, respectiv că există un protocol politic semnat şi că acesta va fi respectat.

„Până la momentul schimbării premierilor mai sunt 3 luni şi din punctul nostru de vedere, orice discuție sau speculație pe această temă, este lipsită de temei la ora actuală. Asta pentru că preocupările noastre prioritare sunt altele şi ţin de găsirea de soluţii pentru problemele strigente ale românilor”, a spus senatorul social-democrat.

Ioan Stan le transmite partenerilor de guvernare că decât să piardă timpul cu discuţii fără rost, cei din PSD preferă să se ocupe de combaterea scumpirilor -în special la alimente, creșterea veniturilor -mai ales ale salariaților și populației vulnerabile, asigurarea unui nivel de trai cât mai decent, urgentarea proiectelor pentru absorbția fondurilor europene, gestionarea eficientă a crizelor generate de războiul din Ucraina.

„Acestea sunt urgențele pe rezolvarea cărora se concentrează PSD-ul şi mai puţin pe „vendetele” politice”, a subliniat Ioan Stan.

Senatorul sucevean a arătat că pentru a evidenţia acest lucru a amintit că ministerele conduse de miniștrii PSD și-au îndeplinit toate jaloanele necesare pentru obţinerea tranşei a doua de bani prin PNRR.

„Acestea fiind spuse, considerăm că Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu premierul, ca şi coordonator principal, trebuie să facă demersurile necesare pentru ca acolo unde mai sunt probleme de lămurit – respectiv la Ministerul Energiei în privința proiectului privind decarbonarea şi la Ministerul Justiției privind avertizorul de integritate – să fie urgentată soluționarea. Din câte putem observa, problemele care împiedică pentru moment obţinerea tranşei a doua de bani din PNRR se regăsesc la ministerele conduse de colegii liberali. În acest sens, este evident că trebuie de făcut un efort suplimentar pentru a finaliza şi aceste jaloane iar PSD îi asigură pe partenerii noştri de guvernare de tot sprijinul politic necesar. În cele din urmă, interesul național ne impune să găsim soluția corectă ca să nu pierdem miliardele de euro din PNRR”, a declarat Ioan Stan.

Potrivit acestuia, ca de obicei, PSD face parte din soluţie, nu din problemă.

„Acesta este şi motivul pentru care preferăm să muncim mai mult, nu să ne contrăm politic pe teme care în momentul de faţă chiar nu sunt oportune pentru binele ţării”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de